in

Ion Cristoiu despre Bogdan Aurescu: „Un lătrău, slugărnicie băloasă față de America”

„Recent serverele Microsoft au fost atacate. Nu știm de cine. Statele Unite ale Americii, Anglia și Irlanda au declarat că au fost atacate de chinezi. Celelalte țări au stat liniștite. Aveți probă? Nu!

În primul rând că nu au probe. Așa vin și eu și spun că mi-a trimis un virus Ionuț Cristache.

Din baie a ieșit trabucel. Trabucel este Bogdan Aurescu, care este cel mai prost, cel mai mediocru ministru de Externe din istoria României.

Este cel care fuma trabuc.

Este cel care a dat bani pentru așa-zisa opoziție din Belarus.

Este de o rară agresivitate împotriva Rusiei și împotriva Chinei.

Nu știu dacă îl pune Klaus Iohannis…

El fiind un nărod, un neghiob, e genul de slugă băloasă care latră.

Ministrul Aurescu, vizită oficială în Italia, incluse discuții pentru reforma serviciilor consulare

În cazul de față poate așa este. Dar eu n-am nicio probă.

Eu de jumătate de an aud un refren: Rusia și China declanșează atacuri cibernetice împotriva SUA. (…) Păi unde este arma prin care Statele Unite se apără? (…)

Poate chiar așa este. Nu am o probă. Poate Rusia și China atacă cibernetic, iar SUA protestează. Protestează și trabucel, și România.

Păi în primul rând nu văd ce treabă avem noi. Nu ne-au atacat pe noi. De ce trebuie să vină și România să facă ham-ham?

Vine România și spune: suntem solidari cu SUA! Trabucel e solidar cu SUA. Vai de capul… Statele Unite nu mai fac față acestor atacuri și zic: băi, de ne-ar ajuta românii să dea din gură. Deci asta e esența. (…)

Adică România își exprimă solidaritatea cu Statele Unite ale Americii, care sunt ținta unor atacuri cibernetice. O să înceapă un război nuclear și România o să fie solidară cu SUA…

N-am înțeles niciodată agresivitatea acestui Bogdan Aurescu: un lătrău; ne-a vârât în toate prostiile posibile. Noi suntem o țară mică, mijlocie. Eu nu spun dacă NATO o cere să nu o faci. Dar noi facem mai mult decât cer.

Noi suntem slugărnicia băloasă. Așa cum românul e slugarnic față de șef, noi suntem slugarnici băloși față de America, față de Bruxelles. Uneori ei nici nu cer”, a spus gazetarul Ion Cristoiu în vlogul din 21 iulie, citat de stiripesurse.ro.

SUA, Marea Britanie și alte state au acuzat China că se află în spatele unui campanii extinse de spionaj cibernetic. Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat că se alătură demersurilor internaționale de condamnare a operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server și a campaniei cibernetice a Grupării APT40, asociată statului chinez.

MAE a luat următoarea poziție: ” Ministerul Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea cu Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și ceilalți parteneri în contextul îngrijorărilor exprimate public cu privire la derularea operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server, precum și cu privire la campania cibernetică a grupării APT 40, acțiuni evaluate ca fiind asociate cu Republica Populară Chineză și care au vizat instituții guvernamentale și industrii cheie la nivel eruopean și internațional.”

Gazetarul Ion Cristoiu a analizat în acest context gestul făcut de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, pe care îl califică drept o slugărnicie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

nelu iordache dna

Afaceristul Nelu Iordache a fost ridicat de procurori din avionul care urma să îl ducă la Roma. „Regele asfaltului” a ajuns la DNA pentru audieri

Otranto, român denunțat pentru că a cerut bani pentru a înapoia un portofelul pierdut: ”Trebuie să-mi dai 200 de euro”