in

Afaceristul Nelu Iordache a fost ridicat de procurori din avionul care urma să îl ducă la Roma. „Regele asfaltului” a ajuns la DNA pentru audieri

Afaceristul Nelu Iordache a fost ridicat miercuri de procurori chiar din avionul cu care urma să decoleze spre Roma. Iordachea a fost dus la DNA, unde este audiat într-un nou dosar de corupţie.

Nelu Iordache, considerat unul dintre „regii asfaltului”, patron al companiei Romstrade, a vrut să plece din ţară în această dimineaţa. Omul de afaceri se afla într-un avion aparținând companiei Ryanair, care urma să decoleze la ora 09.45 de pe aeroportul Otopeni cu destinația Roma, Italia.

Căpitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autorităților, anunțând că acesta are ”o problemă” cu actele, relatează Ştirile Pro TV.

Ulterior, Nelu Iordache a fost dat jos din avion și urcat în mașina procurorilor.

Patronul Blue Air, Nelu Iordache, în arest

La ultimul termen dintr-un alt proces de corupție, avocatul său a spus în sală că omul de afaceri este plecat în Italia, potrivit g4media.ro. Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat pe 18 martie de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea unei firme achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu două milioane euro.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. În ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Miss Italia, cea mai frumoasă din Bergamo este o româncă din Milano, Francesca Popa i-a cucerit pe toți

Ion Cristoiu despre Bogdan Aurescu: „Un lătrău, slugărnicie băloasă față de America”