in

Italian acuzat că ar fi furat în România bani europeni, aproape 3,5 milioane de lei dintr-un proiect pe agricultură

Procurorii DNA de la Craiova au trimis în judecată, în stare de libertate, un cetățean italian, administrator al unei societăți comerciale, pe care  îl acuză de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul transmis Tribunalului Dolj procurorii arată că în perioada 2011- 2012, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile (restructurarea/reconversia a 85 ha viță de vie dintr-o comună din județul Dolj), omul de afaceri, folosind cu rea – credință patru documente justificative ale sumelor declarate, ar fi solicitat și obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma totală de 3.467.712 lei.

DNA menţionează că documentele respective, emise de către societăți comerciale cu sediul în Italia, nu ar fi atestat cheltuieli efectuate în mod real pentru realizarea investiției, în sensul că lucrările menționate în cuprinsul lor nu ar fi fost executate de către entitatea emitentă a facturilor.

Totodată valoarea mărfurilor (plante de viță de vie, îngrășăminte) la care se face referire în cuprinsul documentelor ar fi fost artificial majorată.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 3.042.712 lei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cartierul Diasporei la Oradea, primești GRATIS teren de casă dacă te repatriezi, dacă ai stat minim 5 ani în străinătate

Monica Todor, româncă din Maramureş, antreprenoare la Roma: «Suntem o forţă noi, românii, dar nu ştim cum să o folosim»