in

Un italian a vrut să iasă din România cu un act falsificat, prins la Vama Petea

Un italian care şi-a prelungit singur durata de valabilitate a cărţii de identitate şi a vrut să iasă din România prin Vama Petea este cercetat penal, a informat, duminică, un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.
Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean italian în vârsta de 51 de ani.

Italia, castel din secolul al XII-lea sechestrat de Garda de Finanțe pentru evaziune fiscală de 4,5 milioane de euro

Italian prins cu act falsificat la Vama Petea

„Împreună cu el, în autoturism, călătorea şi o tânără, în vârstă de 19 ani, având şi aceasta cetăţenie italiană. La verificarea documentelor de călătorie, colegii noştri au constatat că rubrica valabilităţii de pe cartea de identitate a cetăţeanului italian a suferit modificări mecanice.

Concret, data de expirare a documentului a fost modificată din 2020 în 2023. Bărbatul a declarat că, atunci când a pornit spre ţara natală, a constatat că documentul său expirase. Partenera sa de voiaj i-a recomandat să îşi modifice data valabilităţii, lucru pe care bărbatul l-a şi făcut fără să stea pe gânduri”, se precizează în comunicatul citat.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
ploi furtuna italia

Meteo Italia: cel puțin zece zile de ploi abundente, furtuni, vânt și zăpadă

Italia, își bate copilul cu urzici „ca să-l facă bărbat” și își violează soția: condamnat la ani grei de închisoare