in

Italia, castel din secolul al XII-lea sechestrat de Garda de Finanțe pentru evaziune fiscală de 4,5 milioane de euro

Italia, castel din sec. al-XII-lea sechestrat de Garda de Finanțe. Clădirea datează din Evul Mediu și a aparținut familiei Gonzaga, Savoia, spaniolilor și chiar actriței Marisa Allasio. Aici se organizau recepții și petreceri. Fusese dată unei companii franceze pentru a eluda fiscul, scrie Corriere della Sera.
După ultima schimbare de proprietar, a devenit un centru de conferințe și recepții. Petrecerea a luat sfârșit în această dimineață, când Guardia di Finanza a confiscat castelul din Pomaro, Monferrato.
Sigiliile au fost puse la finalul unei proceduri de recuperare a 4 milioane de euro datorate autorităților fiscale în cadrul unei anchete pentru evaziune.

Româncă din Italia, patroana unei firme de curățenie, cercetată pentru evaziune fiscală de peste 150.000 de euro

Italia, castel din sec. al-XII-lea sechestrat de Garda de Finanțe

Operațiunea a fost efectuată de către ”Fiamme Gialle” (numită „Castelul rătăcitor”) de la Casale Monferrato. Împreună cu castelul, a fost confiscată pădurea adiacentă și 14 vile.

Decretul, emis de Tribunalul din Milano, a fost dispus ca măsură preventivă „împotriva unei persoane care, pentru a se sustrage de la plata impozitelor și a penalităților aferente, în valoare totală de peste 4,5 milioane de euro, a efectuat acte frauduloase de natură să facă ineficientă procedura de colectare obligatorie”.

Bunurile imobiliare „confiscate” de către autoritățile fiscale fuseseră transferate gratuit de către o persoană italiană către o societate franceză. Acest „cadeau” includea și Castelul Pomaro, al cărui nucleu original datează din secolul al XII-lea.

Guardia di Finanza și autoritățile judiciare sunt de părere că societatea beneficiară poate fi urmărită până la aceeași persoană acuzată de evaziune fiscală. De fapt, tranzacțiile, efectuate aproape în același timp cu notificarea rolurilor fiscale de către Agenzia Entrate, au avut loc cu intenția clară și evidentă de a se sustrage de la plata impozitelor, dobânzilor și penalităților, împiedicând colectarea a ceea ce era datorat.

Toate celelalte persoane – patru în total – care au participat la comiterea infracțiunilor fiscale au fost, de asemenea, denunțate la Parchetul din Milano.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
femeie batuta

Violență extremă: româncă de 20 de ani, desfigurată de partenerul italian în fața copilului, tânăra dusă la chirurgie maxilo-facială

orban diaspora

Ludovic Orban vine în Italia și lansează filiala Forța Dreptei Diaspora, prezenți membri din multe țări ale Europei