in

Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți crunt în pădure: „M-au trimis acasă în fundul gol”

Vestul sălbatic într-o pădure din România. Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din ţară, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse.

Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile defrişărilor din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Jurnalistul Mihai Dragolea a relatat că au fost atacați în timp ce filmau în pădure, spunând că printre cei 20 se aflau proprietarul pădurii și inginerul silvic.

Catania: Şi-a BĂTUT propria mamă pentru 20 de euro. Român de 20 de ani arestat

„Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”.

Jurnalistul a mai spus că cei care i-au atacat i-au amenințat direct: „Vă omor”.

„M-au dezbrăcat în pielea goală”

Activistul Tiberiu Boșutar a declarat pentru News Bucovina că atât el, cât și unul dintre cameramani și-au pierdut pentru scurt timp cunoștința în timpul agresiunii.

Activistul nu a vrut să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunosc”ută familia şi unde stă, dar că atacatorii sunt cunoscuţi de poliţişti, conform News.

Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldoviţa. Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare mă leagă de maşină şi mă trage până rămâne doar piciorul”, a spus Boşutar. „M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că maşina rămâne acolo şi m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi”, a declarat el.

El a spus că deşi a trecut prin aceste umilinţe nu a trăit atâta umilinţă cât au trăit-o cei care au plecat din ţară de zeci de ani. „Nu reclam un pădurar. Reclam un sistem depăşit de situaţie. Nu mor eu din asta şi nu mă las”, a mai spus Boşutar.

Ministru: “Lucrurile au ajunsmult prea departe”

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, a declarat pentru Digi24 că la sediul Poliției din Vatra Dornei au fost duse la audieri cinci persoane implicate în aceste violențe.

Epureanu a spus că nu a fost depusă încă o plângere penală pentru violențe, loviri și distrugere, dar că polițiștii s-au sesizat din oficiu și au început cercetare penală pentru aceste fapte.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că “lucrurile au ajuns mult prea departe”, precizând că Garda Forestieră Suceava a început un control în zonă.

“Condamn orice agresiune de acest fel şi îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boşutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau să fie identificaţi şi să suporte consecinţele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluşi imediat din această breaslă”, subliniază ministrul Tanczos Barna.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
claudia sabou torino

Candidată la Torino, pe listele Circumscripției nr. 5. Claudia Sabou: ”Trebuie să transmitem un exemplu bun și țării noastre”

certificate covid false

Italia, vaccinuri și certificate de vaccinare anti-COVID-19 false, prețurile au variat de la 100 la 150 de euro