in

Luigi di Maio, primit de Klaus Iohannis: „Legăturile profunde create de comunitatea românească din Italia”

Luigi di Maio s-a întâlnit cu Klaus Iohannis. Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 14 martie 2022, la Palatul Cotroceni, pe ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Luigi Di Maio, aflat în vizită oficială la București, anunță un comunicat al președinției.

Luigi di Maio s-a întâlnit cu Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența la București a ministrului Luigi Di Maio, în acest context internațional dificil, ca expresie a relațiilor strânse și a Parteneriatului Strategic consolidat dintre România și Italia.

Relațiile politico-diplomatice româno-italiene se situează la un nivel excelent, iar cele două țări acționează ca parteneri privilegiați, pe baza puternicelor legături istorice, culturale și, de asemenea, prin legăturile profunde create de comunitatea românească din Italia și cea italiană din România.

Președintele Klaus Iohannis a încurajat firmele italiene să investească în continuare în România.

Cei doi au discutat despre refugiați și energie.

Di Maio: relații solide între țări

Ministrul de externe al Italiei, Luigi Di Maio, a evidențiat relațiile solide existente între cele două țări și a apreciat modul în care România gestionează această situație dificilă, mulțumind țării noastre pentru solidaritatea și sprijinul arătate tuturor celor refugiați din calea conflictului militar din Ucraina.

«Criminali». Luigi Di Maio a declarat război românilor

Ministrul Luigi Di Maio a subliniat importanța unității la nivel european referitor la acțiunile de sancționare severă a Rusiei, dar și de sprijin a Ucrainei, precum și importanța continuării eforturilor de a consolida proiectul european în diverse domenii, inclusiv în cel al energiei, pentru a asigura securitatea energetică a Uniunii Europene.

Ministrul de externe italian a exprimat întreaga disponibilitate a Italiei de a sprijini eforturile umanitare atât în Ucraina, cât și ale statelor din vecinătatea Ucrainei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Italia, arme camuflate în ajutoare umanitare pentru Ucraina. Lucrătorii au refuzat să încarce

autocar refugiati ucraina

Abia sosită la Roma, o femeie a murit fulgerător, în fața copiilor, după 30 de ore cu autocarul, din Ucraina