in

«M-au mutilat pe viaţă!» Femei desfigurate după operații estetice făcute la mall, de medici cu alte specializări

Desfigurate pe viaţă. Angajații unei clinici de înfrumusețare din București sunt acuzați de malpraxis, după ce mai multe femei au reclamat că au fost mutilate în urma operațiilor estetice. În plus, angajații, care nici nu aveau drept de practică, făceau intervențiile la mall sau la coafor.

Proceduri făcute de angajați fără drept de practică, operații estetice la mall sau la coafor și servicii neînregistrate în acte, pentru a evita impozitele datorate statului.

Operaţiile şi intervenţiile se făceau pe bandă rulantă şi în saloane de coafură de o reţea de medici cu alte specializări. O anchetă extinsă are loc în Capitală şi în jumătate de ţară. Dar şi în străinătate.

Procurorii români au făcut 45 de percheziții în acest caz, în jumătate din județele țării și au ridicat documente de la firmele care colaborau cu această clinică.  

Acuzațiile de malpraxis au fost susținute de cliente desfigurate, care au povestit public experiențele îngrozitoare prin care au trecut.

„Cei de la această clinică mi-au spus: stai liniștită, nu ești singura, au pățit foarte multe. Spunându-mi chestia asta, m-au făcut să mă sperii, mi-am dat seama că ei, cu o ușurință foarte gravă, vorbesc despre mutilare. Spun cu mare ușurință: stai liniștită, am mutilat și pe altele, nu doar pe tine”, a povestit o clientă a clinicii.

„M-am dus să îmi fac un peeling chimic pe faţă. Care, acest peeling îmi promitea o faţă mai tânără, mai frumoasă şi lipsită de nişte pete de la soare. În momentul în care am început procedura, acest doctor a început să îmi povestească că el de fapt este doctor neurochirurg. L-am întrebat, ce faci operezi pe creier? Zice, da. Şi ce cauţi să mă faci pe mine? Şi mi-a spus „mă, nu mi-a mai plăcut să fiu neurochirurg şi am ales această specialitate”, a povestit o altă clientă.

Femeia îl acuză acum pe medic că i-a distrus faţa. „De pe data de 25 mai am fost mutilată. Mi s-a spus, nu, nu eşti mutilată, aşa e normal să fie, au minţit timp de o lună de zile. Mi-au spus: Arăţi foarte bine, eu neştiind cum şi nemaifăcând niciun pilling, habar nu aveam dacă e normal sau nu să arat aşa. Am avut încredere. După o lună de zile mi-am dat seama că nu e aşa, am cerut părerea altor dermatologi, care mi-au spus că e nasol că nu e normal să fie aşa şi că voi rămâne cu cicatrici pe faţă”.

Medicii făceau implanturi de silicon, chiar dacă nu erau chirurgi plasticieni, sau cei care erau stomatologi injectau buze și cearcăne. Și nu faceau intervenții doar în Bucureşti. Plecau în delegații de 3-5 medicii prin toată țară si chiar în străinătate la clinici partenere unde operau fără sa tina cont de limitele profesiei lor, relatează Observator News.

În acest dosar, anchetatorii fac cercetări pentru malpraxis, vătămare corporală din culpă și exercitarea fără drept a unei profesii. Unii dintre angajați nu ar fi avut nici măcar studii de specialitate pentru a putea face aceste intervenții.

Scandalul în jurul acestei clinici a început în 2019, când au apărut informații că angajați ai acesteia colaborează la nivel național cu saloane de coafor sau fac astfel de proceduri în mall.

Acel scandal din februarie 2019 a apărut simultan cu cazul unui medic străin care profesa în România fără să aibă studii medicale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
pensia cumulata cu salariul

Angajaţii la stat nu vor mai putea cumula salariul cu pensia. Parlamentarii şi aleşii locali sunt EXCEPŢII

O nouă tragedie după vaccin, italiancă de 18 ani a murit după ce a primit serul AstraZeneca la Sestri Levante