in

Microbuz cu români care se întorceau din Italia, accident grav soldat cu un mort și cinci răniți

Un microbuz cu români care se întorceau din Italia a fost implicat, duminică, într-un accident rutier în localitatea Bârsăneşti din Bacău. Un om a murit, iar alţi cinci au fost răniţi, după ce microbuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-un pârâu. O singură femeie a fost externată, la câteva ore după accident.

Şoferul ar fi adormit la volan, spun martorii, la finalul unei călătorii extenuante. Pasagerii veneau din Italia şi mai aveau doar zeci de minute până acasă, scrie observator.tv.

Şapte oameni se aflau în microbuzul înmatriculat în Vaslui. Şoferul îi ducea pe cei şase pasageri, acasă, după ce i-a luat din Italia, acolo unde oamenii muncesc.

Pe raza localităţii Bârsăneşti, într-o curbă, şoferul a pierdut controlul direcţiei, iar microbuzul a derapat, s-a lovit de un cap de pod şi apoi s-a răsturnat într-un pârâu.

În urma accidentului, un bărbat de 60 de ani a murit, iar alte şase persoane, respectiv patru bărbaţi şi două femei, au ajuns la spitalul din Oneşti pentru a primi îngrijiri medicale. Victimele au suferit mai multe traumatisme şi au rămas internate. O singură femeie a fost externată, la câteva ore după accident.

Primii salvatori şi martorii ajunşi la locul accidentului au scos din râpă şase oameni. Toţi călătoreau în microbuzul care, în comuna Helegiu, lângă Oneşti, a ieşit de pe şosea şi a lovit atât de tare gardul de protecţie de pe pod, încât aproape a rupt fierul, înainte să se răstoarne.

Poliţiştii din Bacău au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gheorghe Flutur: «Se nasc mai mulți români și suceveni în Italia și Spania decât acasă»

Casale Monferrato, au jefuit seiful unei bănci și apoi s-au pus să-l taie pentru fier vechi, arestați trei români și un moldovean