in

Număr mare de români dispăruți în străinătate, semnal de alarmă în Parlament

Număr mare de români dispăruți în străinătate, semnal de alarmă în Parlament Legislaţia specifică trebuie adoptată cât mai repede. Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, îşi exprimă speranţa că noul cadru normativ privind căutarea persoanelor dispărute să fie adoptat cât mai repede de către Parlamentul României pentru a asigura structurilor Poliţiei Române instrumentele legale necesare pentru a eficientiza procedurile de căutare şi de găsire a persoanelor dispărute, atât în ţară, cât şi în străinătate.
>>> L-a cunoscut pe Berlusconi, a intrat în politică în 2012, acum e deputat ales în Diaspora. Interviu cu Valentin Făgărășian

Număr mare de români dispăruți în străinătate

Legislaţia este un factor determinant în facilitarea şi sprijinirea operaţiunilor de identificare şi de găsire a persoanelor dispărute. Evenimentele nefericite din ultimii ani ne-au demonstrat că Poliţia Română are ofiţeri de excepţie, dar puţine instrumente, chiar şi la nivel naţional, pentru a declanşa o operaţiune amplă, rapidă şi încununată de succes.

Dacă la nivel naţional este greu, atunci nu ne surprinde faptul că documente oficiale ale unor autorităţi guvernamentale din state membre ale Uniunii Europene ne arată că, în ultimii ani, numărul românilor declaraţi dispăruţi a crescut, fiind vorba preponderent despre minori.

Or, ştim bine că, în realitate, numărul românilor dispăruţi este mult mai mare, în condiţiile în care autorităţile îi caută doar pe cei pentru s-a formulat o sesizare oficială de dispariţie.
>>> Zeci de români declarați dispăruți în Italia, îi caută cineva? Se ocupă vreo autoritate de anchetarea acestor dispariții? Ce spune Poliția Română

Proiect de lege aflat acum în dezbaterea Parlamentului

Privesc cu mare speranţă faptul că proiectul de lege aflat acum în dezbaterea Parlamentului oferă Poliţiei Române un cadru juridic mult mai consolidat de cooperare şi de colaborare cu structurile similare din Italia, Spania, Germania, Franţa sau Marea Britanie, state unde se află cele mai mari comunităţi de români.

Am convingerea că o întârire a colaborării poliţieneşti transfrontaliere va diminua, în mod semnificativ, numărul de cetăţeni români dipăruţi în afara frontierelor ţării, pe care foarte multe familii îi aşteaptă în ţară. De aceea, este esenţial ca, de la toamnă, România să aibă o legislaţie modernă şi eficientă care să sprijine acţiunile Poliţiei Române în procedurile de căutare şi de găsire a persoanelor dispărute.

Comunicat de presă
Valentin Făgărășian
deputat PNL de Diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Ucide o femeie în Regatul Unit și fuge la Giulianova, român căutat internațional arestat

Testamentul lui Berlusconi: Majoritatea din Finivest la copiii săi, Pier Silvio și Marina. Ultima parteneră primește 100 milioane de euro