in

Papa Francisc, alături de românii din diaspora: ”Nu au plecat ca să facă turism! Au plecat de nevoie! ”

Papa Francisc a vorbit despre românii din Diaspora, după vizita pe care a făcut-o în țara noastră. ”Au plecat de nevoie”, a spus Suveranul Pontif în avionul care l-a dus de la Sibiu la Roma. Întrebat de jurnaliști ce mesaj are pentru părinții români care și-au lăsat copiii acasă și au plecat să muncească în străinătate, să le facă un viitor mai bun, Papa Francisc a spus că e o dovadă de iubire.

”Să muncești în străinătate pentru ca familiei să nu-i lipsească nimic este un gest de iubire. Ieri, la slujbă, am ascultat o femeie care muncea în străinătate, ca să își ajute familia. Să vezi așa ceva e dureros. Dar de ce pleacă? Nu au plecat ca să facă turism! Au plecat de nevoie! De multe ori, nu pentru că țara e săracă, ci este rezultatul unei politici mondiale. Cunosc istoria țării voastre, după căderea comunismului, foarte multe fabrici s-au închis, pentru că nu mai aveau profit. Să închizi o firmă înseamnă să lași oamenii în stradă!”, a spus Papa Francisc, citat de observator.tv.

Suveranul Pontif a făcut declarațiile în timpul zborului de la Sibiu spre Roma, când a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Vizita Papei Francisc în România: la Șumuleu Ciuc sunt prezenţi peste 100.000 de pelerini din întreaga lume

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Incident șocant la Ravenna: o româncă a înjunghiat un ofițer italian de marină, în plină zi, în fața mai multor militari

Roma, ”Curcubeul prieteniei”, a treia ediție organizată de Asociația Alianța Românilor