in

Părintele Necula, susținere pentru Florian Bichir, candidat PMP la Senat: „Un glas vertical în adevăr și istorie”

Preotul Constantin Necula și-a exprimat susținerea pentru Florian Bichir, care deschide lista candidaților PMP din județul Argeș pentru Senatul României.

”Un gând bun pentru Florian Bichir, un prieten de nădejde și un profesionist cu verticalitate. Sper din toată inima să fie și un glas vertical, acolo unde demult s-a pierdut verticalitatea glasului în adevăr și în istoria națiunii. Un sprijin cu un zâmbet prietenesc pentru planurile pe care le de îndeplinit”, a scris preotul Constantin Necula pe Facebook.

”Sunt onorat că o mare personalitate a Bisericii, preotul Constantin NECULA, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, un admirabil mărturisitor al lui Hristos mă sprijină în lupta mea mea politică.

Considerat cel mai mare orator, predicator al Bisericii Ortodoxe Române, după regretatul părinte Constantin Galeriu, pr. Constantin Necula reprezintă modelul hristic al românului absolut. Vă sărut dreapta părinte și vă rog să mă țineți în rugăciunile Sfinției Voastre. Vom învinge! Pentru Neam și Cruce!

România autentică votează PMP”, a scris Florian Bichir pe Facebook.

Florian Bichir, jurnalist și scriitor de mare anvergură intelectuală și morală, autor a 34 de cărți, profesor universitar, doctor în științe politice și doctor în teologie, a intrat în politică din „disperare”, pentru a încerca în mod nemijlocit să contribuie la o schimbare.

Iată cum s-a prezentat în momentul anunțării candidaturii:

«Iubesc istoria de când mă știu, iar de religie sunt legat nu doar sufletește, ci și profesional, fiind, înainte de toate, absolvent al Facultății Teologice Ortodoxe din București. Și atunci, unde m-aș fi putut eu regăsi mai bine pentru a candida la alegerile din 6 decembrie decât în județul Argeș?!

Aici au fost întemeiate primele capitale ale Țării Românești, la Curtea de Argeș și Câmpulung. La Curtea de Argeș a fost înființat și primul scaun mitropolitan ortodox, în anul 1359. Aici, în capodopera ortodoxiei și simbolul Coroanei României, Mânăstirea de la Curtea de Argeș, s-au întors în pământ regii noștri.

De la ctitorul Neagoe Basarab cu soția sa, Despina și fiica lor, Stanca, familia lui Radu de la Afumați, până la Regele Carol I, care considera că locul acesta este foarte aproape de cer. Carol I a domnit 48 de ani și a pus bazele statului român modern. Soția sa, Regina Elisabeta s-a retras la Mănăstirea de la Curtea de Argeș, unde s-a stins din viață în 1916. Apoi Regele Ferdinand l și Regina Maria, Regele Mihai, fiecare dedicat până în ultima clipă poporului român, încunuează, toți, acest loc iubit și sfânt, care este Argeșul.

15 mânăstiri și bisericile din fiecare cătun, adorația de care se bucură moaștele Sfintei Filofteia, tot în Mânăstirea Curtea de Argeș, credința nestrămutată, se regăsesc laolaltă în blândețea sufletească a argeșenilor.

Cum să nu fiu eu mândru și bucuros că vin aici, de șapte ani, săptămână de săptămână, să predau istorie la Universitatea din Pitești?! Cum să nu fiu eu mândru și bucuros să pot mișca și pietrele pentru fiecare om din acest județ, care merită să fie iubit și respectat pentru răbdarea cu care așteaptă de ani de zile să-i vină rândul la un trai mai bun, la școli cu profesori apreciați pentru munca lor, la oprirea furtului de păduri și la infrastructura, atât de necesară, care să-i lege de Craiova și de Sibiu.

A început campania electorală pentru viitorul Parlament. Din observator al clasei politice, Partidul Mișcarea Populară mi-a făcut onoarea să mă includă printre candidații pe care vi-i propune în județul Argeș. Conduc lista pentru Senat și vă fac un legământ:

Întotdeauna îmi țin promisiunile și niciodată nu promit decât ceea ce pot să fac!

Vă promit că voi jura cu mâna pe Constituție și pe Biblie, căci Constituția este legea fundamentală țării, iar Biblia este cartea legii sacre, tocmai pentru că în ea se află cele 10 porunci din Vechiul Testament, izvorul aproape al tuturor prevederilor legale făcute în statele constituite după Hristos.

Credința în Dumnezeu e o virtute, nu o rușine, așa cum ar vrea unii să ne facă să mărturisim.

Voi face tot ce pot pentru binele acestui județ și al oamenilor săi, întotdeauna cu frică de Dumnezeu!»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

16 români, evacuați de poliție dintr-o tabără abuzivă la Fidene (Roma)

Cresc infecțiile și decesele în Italia, 38.000 de noi cazuri și 636 de morți. „Epidemia scăpată de sub control”