in

Partidul Ecologist Român cere interzicerea intrării lui George Soros în România şi o anchetă privind ong-urile finanțate de acesta

Partidul Ecologist Român solicită interzicerea intrării miliardarului George Soros în România şi anchetarea tuturor entităţilor care au beneficiat de finanţare din partea acestuia. PER îl acuză pe Soros de influenţare ilegală a deciziilor politice şi de implicarea în afacerea Roşia Montană, potrivit stiripesurse.ro.

„De foarte mulți ani George Soros este un personaj odios, urât în țara în care s-a născut, Ungaria, acolo unde indezirabil și acuzat public de Viktor Orban pentru implicarea în influențarea alegerilor. Evreu de origine, George Soros este indezirabil și în Israel, țara strămoșilor săi.

Președintele american Donald Trump a prezentat numeroase dovezi ale modului în care George Soros a finanțat acțiuni de sprijinire a unor politicieni, de ordinul zecilor de milioane de dolari SUA, sume care nu erau considerate ca fiind cheltuieli electorale, fiind derulate prin vasta rețea de ONG-uri pe care le controlează.

Cele mai multe organizații neguvernamentale implicate în blocarea proiectul de exploatare cu cianuri de la Roșia Montană au beneficiat de fonduri substanțiale de la Fundația pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), unele fiind finanțate aproape în exclusivitate de această fundație.

În același timp, printr-o firmă de-a sa, George Soros a cumpărat un pachet de acțiuni de la societatea care deținea licența de exploatare.

A vândut pachetul de acțiuni și, după ce protestele prelungite au produs o scădere semnificativă a valorii acțiunilor, a răscumpărat pachetul de acțiuni.

Exploatarea auriferă pe bază de cianuri de la Roșia Montană ridică două probleme deosebit de grave.

Pe de o parte, este vorba de potențiala deteriorare ireversibilă a mediului înconjurător – aer, apă sol, adică de o exploatare irațională a resurselor minerale, iar pe de altă parte, de favorizarea pentru exploatarea resurselor minerale ale României exclusiv de către entități externe, fără nici un beneficiu pentru români cărora le rămân doar costurile și pagubele”, se arată într-un comunicat semnat de Dănuţ Pop, preşedintele PER.

PER consideră că acțiunile lui George Soros în România îl includ în categoria persoanelor indezirabile pe teritoriul țării noastre. 

Partidul Ecologist Român cere public autorităților statului român ca, în condițiile legii, să dispună efectuarea demersurilor necesare pentru interzicerea intrării pe teritoriul României a lui George Soros şi declanșarea unei anchete amănunțite cu privire la activitățile finanțate pe teritoriul României prin entități controlate direct sau indirect de către George Soros, în ultimii 15 ani.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino, o româncă și un italian, arestați după ce au cerut 50.000 de euro pentru a nu-l omorî pe un bărbat

Ștefan Stănășel, candidatul Pro România: ”Singurul român adevărat din diaspora, care chiar a făcut ceva pentru românii din străinătate”