in

Ștefan Stănășel, candidatul Pro România: ”Singurul român adevărat din diaspora, care chiar a făcut ceva pentru românii din străinătate”

La alegerile din 5 – 6 octombrie, Ștefan Stănășel va candida pe listele Partidului Pro România, fiind pe primul loc în lista candidaților la Camera Deputaților. Candidatura pentru ocuparea unui post de deputat nu a fost o surpriză pentru majoritatea românilor din diaspora care îl cunosc pe Ștefan Stănășel.

Presa din diaspora a scris zeci de articole despre activitatea sa și nu în ultimul rând a fiului său, Claudiu Stănășel, singurul român care a obținut funcția de vicepreședinte al unui Consiliu Local din Italia, la Prato, în Toscana. ”O familie în care politica se mănâncă pe pâine”, spune Ștefan Stănășel.

”În sfârșit, singurul român adevărat din diaspora, care chiar a făcut ceva pentru românii din străinătate”, a fost una dintre primele reacții apărute pe rețelele de socializare. Ștefan activează de mai bine de 12 ani împreună cu asociațiile de români  și este cunoscut din nordul și până în sudul Italiei pentru acțiunile culturale pe care le-a organizat, nu doar în preajma sărbătorilor naționale.

Prin intermediul asociației CNCRI (Coordinamento Nazionale Citadini Romeni – Italia) a organizat nenumărate luări de poziție și acțiuni de ajutorare a românilor aflați în dificultate, în special în sudul Italiei. Prezent în presa românească și italiană de nenumărate ori pentru intervențiile în favoarea comunității românești din Peninsulă.

”Cine nu a fost la evenimentele instituționale organizate de domnul Stănășel a pierdut ocazia de a se simți mândru că este român. El știa să ridice sala în picioare și să plângi de bucurie că simți România mai aproape”, declara în urmă cu câțiva ani o româncă de la Perugia, după un spectacol organizat de Ștefan Stănășel cu ocazia Zilei Naționale  a  României.

Toată Italia a auzit după cutremurul din Emilia Romania despre intervenția pe care Ștefan Stănășel a avut-o pentru românii sinistrați. Atunci, alături de un grup de români a organizat transportul unui camion cu apă și produse de primă necessitate, precum și repatrierea câtorva zeci de conaționali rămași pe drumuri.

”Ne-am deplasat la Mirandola şi alte localităţi afectate de cutremur, împreună cu consulul general de la Bologna. Am făcut o listă cu cei care doresc să se întoarcă în ţară. Cei de la consulat au făcut pe loc, gratis, fotografii şi documente de călătorie pentru românii care le-au solicitat. Erau mai ales mulţi copii care nu aveau nici documente de naştere, au pierdut documentele sub dărâmături”, ne-a spus Ştefan Stănăşel

Ștefan Stănășel a participat la multe întâlniri ale diasporei, care au avut loc în capitale ale Europei: românii l-au întâlnit la Madrid, Atena, Bruxelles, Viena precum și la cele organizate la București, în diferiți ani. Nu de puține ori a fost alături de asociații din Italia sau Diaspora în proiecte comune.

Care sunt mesajele lui Ștefan Stănășel pentru românii din diaspora?

”Sunt român și trăiesc în Italia de peste 25 de ani. Românii nu sunt cetățeni europeni de mâna a doua! Vreau legi care să susțină cetățenii români din afara granițelor țării. Să le asigure accesul corect pe piața muncii, asistența din partea statului român, măsuri concrete la nivel instituțional. Vreau să văd români cărora li se recunosc meritele și în țară, chiar dacă locuiesc în afara granițelor ei. Românii de succes sunt cei mai importanți ambasadori ai României. Vreau să ne mândrim cu ei. Fiecare român contează!

”Voi reprezenta, în Parlamentul României, vocea tuturor românilor din afara granițelor țării, dar nu singur, ci susținut de românii din diaspora, pentru că doar cu o echipă și cu răspunsurile din teritoriu, putem realiza acest lucru. Am încredere că doar împreună vom schimba mentalitatea clasei politice care conduce această țară, vom încuraja meritocrația și vom recâștiga respectul meritat.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Partidul Ecologist Român cere interzicerea intrării lui George Soros în România şi o anchetă privind ong-urile finanțate de acesta

sicriu inviat1

O femeie din Bihor a „înviat” când a fost pusă în sicriu. Un poliţist a declarat-o moartă fără să-l aştepte pe medic