in

Război cu banii copiilor români. Guvernul Orban insistă să nu dubleze alocaţiile, Curtea Constituţională se opune

Curtea Constituțională a respins joi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea guvernului împotriva legii care prevede dublarea alocațiilor copiilor români.

CCR a respins propunerea guvernului de a crește alocaţiile copiilor în mod etapizat. Potrivit deciziei, alocațiile ar trebui dublate în acest an, conform votului din Parlament, cu PSD majoritar.

Legea dublării alocațiilor trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

Pe 29 iulie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență care prevedea creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani ar fi urmat să primească 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, erau prevăzute în 2021 şi 2022.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a respins în 19 august Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20%. Ulterior, Guvernul a atacat la Curtea Constituțională legea prin care a fost respinsă această OUG.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sardinia, sfârșit cumplit pentru un român de 53 de ani, prins de apele umflate în urma unei furtuni violente

A violat în Italia o fată de 17 ani, amenințând-o cu un pistol, român arestat de poliția din Vrancea