in

România ia în calcul să instituie carantina de noapte. Orban: «Să vedem efectele în alte țări»

Tot mai multe localități din România au trecut de pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar autoritățile ar putea restricționa, în curând, circulația pe timp de noapte, potrivit declarațiilor făcute recent de premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile din România așteaptă să vadă ce efect are restricționarea circulației pe timp de noapte în țările care au luat această măsură, înainte de a lua o decizie. El spune că vizați de această măsură sunt în special tinerii care merg la petreceri private, în condițiile în care acestea s-au dovedit a fi principalele focare de infectare cu COVID-19.

„Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spații de evenimente sau restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, să participe la astfel de petreceri private”, a spus premierul.

Italia, Franţa, Spania, Grecia sunt doar câteva dintre statele europene care au recurs la măsura de restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte pentru a frâna răspândirea virusului.

Intrarea în scenariul roșu presupune impunerea mai multor restricții, precum obligativitatea măștii de protecție în spațiile în aer liber, închiderea restaurantelor și a cafenelelor, precum și închiderea școlilor și continuarea lecțiilor în regim online.

În acest moment peste 300 de localități din România sunt în scenariul roșu.

Luni, 26 octombrie, România înregistra 2.844 de cazuri noi și 79 de decese în ultimele 24 de ore, iar numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei a ajuns pe teritoriul țării noastre la 212.492. Rata de îmbolnăvire din ultimele 24 de ore este de 32,65%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român stabilit în Italia de 15 ani, cere ajutor pentru găsirea familiei: ”Nu-i caut din interes, vreau doar să ne cunoaştem şi să ştim de noi”

Român arestat la Roma, încasa ilegal bani pentru a depozita sute de frigidere, televizoare, mașini de spălat, cuptoare electrice și saltele uzate