in

România intenționează să limiteze zborurile către Italia, pentru a limita răspândirea virusului


Cursele aeriene din România ar putea fi limitate din cauza răspândirii coronavirusului, anunțul fiind făcut de Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătății, în urma răspândirii virusului în Italia.

Din aceste 13 cazuri, 10 sau chiar 11 sunt de import, adică au venit din Italia. Avem doar două transmiteri directe, pe care le găsim cel al nepotului de 16 ani și fetele din școală.În aceste condiții, atât INSP (Institutul Național de Sănătate Publică -n.r.) cât și Centrul Național de Boli Transmisibile emit și se gândesc la ipoteza lărgirii ariei galbene din Italia.

După cum am observat, autoritățile italiene au suplimentat zonele de carantină cu încă 12 localități și, la nivelul țării noastre, gândim extinderea la nivelul întregii țări a zonei galbene, chiar și limitarea curselor aeriene”, a declarat Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi 24, potrivit Mediafax.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia.

În România sunt acum 13 cazuri confirmate, patru cazuri de infectare fiind anunțate sâmbătă, când a fost confirmat și primul pacient bolnav în Capitală.

Ultimul caz confirmat este al unui bărbat de 72 de ani din Galați, aterizat la Otopeni pe 29 februarie, venind din Lombardia. El a călătorit cu un microbuz de la Otopeni la Galați, și sunt căutați acum ceilalți pasageri din microbuz pentru teste.

În România sunt acum în carantină 16 persoane, iar 12.977 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu.

Până acum s-a ajuns la 15 și pare că nu se oprește aici. Situația este una critică.

Duminică au fost anunțate mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. S-a interzis, între altele, orice activitate care presupune participarea unui număr mai mare de 1000 de persoane. Pentru activități ce implică un număr mai mic de 1000 de persoane, se va decide la nivel local în ce fel și dacă se să desfășoare aceste activități. Această măsură vizează atât evenimentele publice cât și cele private, în incinta clădirilor.

Până pe 31 martie nu se mai pot efectua vizite la spitale, iar stagiile practice ale studenților în spitale vor fi sistate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se închide nordul Italiei! Carantină pentru 16 milioane de oameni. Se poate ieși sau intra numai pentru „motive grave”

Coronavirus, buletin de război: 133 de morți într-o zi în Italia, numărul total de infectați a trecut de 7000 decesele se apropie de 400