in

Coronavirus, buletin de război: 133 de morți într-o zi în Italia, numărul total de infectați a trecut de 7000 decesele se apropie de 400

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns la cifre amețitoare. Sunt peste 7000 de infectați și aproape 400 de morți. Angelo Borrelli, șeful Protecției civile, a prezentat cifrele ultimelor 24 de ore: Sunt 6.387 de cazuri pozitive (+1.326 față de ieri), dintre care 3.557 au fost spitalizați, 650 în terapie intensivă și 2.180 în auto-izolare. 622 au fost vindecați (+33 comparativ cu ieri) și 366 de morți (+133, din care 113 în Lombardie, 8 în Emilia Romagna, 5 în vânt, 2 în Liguria și Lazio, câte unul în Friuli Venezia Giulia, Marche și Puglia).

În total, 7375 de persoane au fost descoperite pozitive în Italia (infectați + vindecați + morți).

UPDATE 9 martie

https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/italia-se-apropie-de-8-000-de-cazuri-de-infectati-numarul-deceselor-a-ajuns-la-463-se-inchid-scolile-de-toate-nivelurile-pana-in-5-aprilie/

Aseară, premierul Conte a semnat un decret de urgență prin care izolează mare parte din nordul Italiei, regiunea Lombardia plus 14 provincii (Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro-Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția).

Autoritățile recomandă reducerea drastică a oricărui tip de activitate socială: „aceasta este singura armă de reducere a răspândirii virusului „, a spus consilierul pentru Wellfare din Lombardia, Giulio Gallera. „Nu există medicamente specifice pentru combaterea coronavirusului, încercăm să oferim medicamente pentru alte tipuri de virusuri, dar nu avem certitudinea că acestea funcționează și un vaccin va fi disponibil peste luni de zile. În Lombardia 4189 pozitive, cu 769 mai multe decât ieri. Numerele de astăzi sunt cele ale unei bătălii din ce în ce mai dificile„, a subliniat Gallera.

„În terapie intensivă am ajuns la 399 de persoane cu o creștere de 40. 756 sunt persoane aflate în izolare la domiciliu. 550 sunt persoanele externate. Numărul deceselor crește la 267 oameni, o creștere de 113. 87% dintre morți au peste 75 de ani, 11% au între 65 și 74 și 2% între 50 și 64 de ani „, a mai explicat Gallera.

Unul dintre cei infectați este Nicola Zingaretti, secretarul Partidului Democrat și guvernatorul regiunii Lazio. Zingaretti a anunțat pe Facebook că a fost infectat. „Medicii mi-au spus că sunt pozitiv la Covid-19. Sunt bine, dar va trebui să stau acasă pentru următoarele zile. De aici, voi continua să continui munca pe care trebuie să o fac. Curaj pentru toți și să ne vedem în curând!”, a spus secretarul PD într-un videoclip publicat pe Facebook.

„Întotdeauna am spus să nu intrați în panică, să luptăm și mai mult ca niciodată în acest moment voi da un exemplu bun urmând indicațiile medicilor și mă lupt așa cum este bine să fac chiar acum pentru țară. Ne vedem curând”.

Ieri a sosit și știrea că un bărbat din escorta lui Matteo Salvini s-a dovedit pozitiv pentru testul coronavirus. Liderul Lega a declarat că este gata să facă verificările necesare. Imediat ce a auzit vestea contaminării lui Zingaretti. Salvini a spus: „Domnule secretar al Partidului Democrat Nicola Zingaretti, pozitiv pentru virus, vă doresc o recuperare rapidă. Nu facem controverse când sănătatea este implicată!”.

De asemenea, președintele Regiunii Piemonte, Alberto Cirio  este pozitiv la coronavirus.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România intenționează să limiteze zborurile către Italia, pentru a limita răspândirea virusului

România a suspendat toate zborurile din şi către Italia. Anunțul ministrului de Interne