in

Se închide nordul Italiei! Carantină pentru 16 milioane de oameni. Se poate ieși sau intra numai pentru „motive grave”

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că aproape tot nordul Italiei intră în carantină. Este vorba de Lombardia și 14 provincii.

Cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News. Se poate ieși sau intra numai pentru „motive grave, care nu pot fi amânate”, a anunțat guvernul. Noile măsuri vor dura până pe 3 aprilie.

„Vrem să asigurăm sănătatea cetățenilor noștri. Înțelegem că aceste măsuri vor impune sacrificii, uneori foarte mari. Dar acesta este un moment în care trebuie să ne asumăm această responsabilitate”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Începând de duminică, 8 martie, populația din nordul țării nu va mai avea voie să părăsească zona și aici se va permite accesul doar pentru situații de urgență.

Aceste măsuri se aplică inclusiv în orașe importante precum Milano, Veneția, Parma și Modena, afectând un număr de aproximativ 16 milioane de oameni. Premierul Conte a declarat că provinciile afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția. Până acum, doar aproximativ 50.000 de persoane din nordul Italiei au fost afectate de măsurile de carantină, în 11 localități din provincia Lodi.

În toate zonele vizate şcolile rămân închise cel puţin până pe 3 aprilie, iar lucrătorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii.

De asemenea vor fi închise sălile de sport, piscinele, muzeele, centrele culturale şi staţiunile de schi.

Toate evenimentele vor fi suspendate, în locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, sportiv şi religios, astfel că ceremoniile de cununie civilă şi religioasă şi de înmormântări sunt anulate.

Restaurantele şi barurile vor fi deschise, cu obligaţia de a asigura o distanţă sigură de un metru între oameni.

Oamenii vor trebui să stea la casele lor cât mai mult posibil, iar cei care încalcă măsurile prevăzute de carantină riscă închisoare până la trei luni.

Italia, cea mai afectată țară din Europa de noul coronavirus, a raportat sâmbătă o creștere accentuată a infecțiilor.

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecție în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883 (persoane infectate + persoane vindecate + decese).

În Lombardia sunt înregistrate 2.742 de cazuri, dintre care 1.661 sunt spitalizate şi 359 în terapie intensivă, ceea ce crează probleme enorme funcţionării sistemul sanitar din regiune.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei: „Respectați cu strictețe prevederile Ordonanțelor emise de către instituțiile italiene”

România intenționează să limiteze zborurile către Italia, pentru a limita răspândirea virusului