in

România a suspendat toate zborurile din şi către Italia. Anunțul ministrului de Interne

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, în cadrul unei conferințe susținută duminică noapte spre luni, suspendarea zborurilor din şi spre Italia, până la data de 23 martie.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

“”Suntem preocupați de protejarea populației și am decis: Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00”, a anunțat Vela în conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va decide, luni, dacă se impune și suspendarea cursurilor la nivelul întregii țări.

”Acest lucru se va decide mâine (luni – n.r.). (…) Dacă un singur caz apare într – o scoală, cursurile sunt suspendate în toată școala”, a precizat ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a făcut un apel la responsibilitate către toţi cei care intră în România, să declare adevărul privind zonele de unde vin în ţară, pentru a nu-şi îmbolnăvi rudele şi pe cei dragi.

Cum vor fi făcute controalele? ”Pe varianta aeriană e simplu, apare în baza de date tot traseul zborului. Pe terestru e mai complicat. Trebuie să fac un apel la responsabilitatea compatrioţilor noştri, sunt responsabli de sănătatea rudelor a comunităţii, să nu facă cum a făcut un român care a venit din Italia şi a zis că din Germania şi e pozitiv”, a declarat Vela.

”Vom intensifica controialele, vor fi verificări ample şi evident adevărul se află. Să nu credea cineva că dacă face o declaraţie vom crede ce se întâmplă. Vom avea verificări în cascadă prin Poliţia de la postul din comuna unde revine, de la Evidenţa populaţiei, dacă a respecat adevărul şi au fost cazuri când au fost amendaţi când nu au făcut acest lucru”, a mai spus Vela.

”Nu e nici ameninţate, este doar informare şi apel la responsabiliate, la patriotism, nu poţi să faci asemenea gesturi să pui în pericol viaţă compatrioţilor tăi”, a mai spus Marcel Vela.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/191554215599055/

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus, buletin de război: 133 de morți într-o zi în Italia, numărul total de infectați a trecut de 7000 decesele se apropie de 400

«Mii de români au fugit din Milano și vor ajunge în România. Sunt îngrozită», mărturii despre situația dramatică din nordul Italiei. VIDEO