in

SRI face angajări. Care sunt cerinţele şi ce salariu are un spion

Serviciul Român de Informaţii face angajări. SRI recrutează pentru o serie întreagă de posturi, de la luptător antitero la ofiţer operativ. „Vă gândiţi la o carieră în SRI? Este momentul perfect pentru a lua o decizie, înscrierile sunt deschise”, a informat instituţia.

Deși Serviciul Român de Informații este o instituție publică, o bună parte din activitatea sa este secretă, motiv pentru care discreția este mai mult decât vitală.

Ofițer italian arestat cu acuzația de spionaj, soția sa: „Salariul nu-i ajungea, dar soțul meu nu e un trădător”

SRI face angajări. Condiţii pentru angajare

Serviciul Român de Informaţii caută generaţia următoare de spioni. Doar cei care îndeplinesc anumite condiţii pot să aplice.

  • să ai cetățenie română și domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide politice;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei societăți comerciale.

Sunt căutaţi oameni inteligenţi, integri, adaptabili, rezistenţi la stres şi dispuşi la deplasări. O altă calitate esenţială este discreţia. Dacă începeţi procedura de angajare, este recomandat să nu scrieţi pe reţele de socializare sau să vă anunţaţi prietenii.

Un motiv de respingere directă este consumul de droguri, actual sau trecut. Iar acest aspect este verificat inclusiv printr-un test poligraf.

„Trebuie să nu fie consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibie a avea efecte psihoactive. În interviurile de selecţie de securitate evaluăm punctual şi cu atenţie eventuale interacţiuni anterioare cu astfel de substanţe pentru că suntem conştienţi de amploarea acestui fenomen. Există un test poligraf care se efectuează la încadrare, candidatul declară pe proprie răspundere dar şi în testarea medicală, a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, pentru Observator News.

SRI face angajări. Ce posturi sunt disponibile

Posturile pentru care se face recrutarea sunt de ofiţer operativ, ofiţer analist, specialist IT, specialist lingvist şi luptător antiterorist. Studiile necesare sunt, de la caz la caz, de la cele liceale până la cele postuniversitare. Decizia de angajare nu se ia însă peste noapte. Între şase şi nouă luni durează tot procesul de selecţie, care se desfăşoară în mai multe etape.

„Evaluarea CV-ului, interviul de selecţie, testele de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale, adică evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, cunoştinţelor de limbă străină şi a unor aptitudini care constau în examinări psihologice, examinarea medicală şi verificările de securitate”, a mai declarat Marincea.

Odată intrat în această instituţie, salariile de încadrare pleacă de la aproximativ 4.000 de lei. Sunt însă şi alte beneficii, precum plata parţială a chiriei, bonusuri de performanţă sau chiar mese zilnice la preţuri accesibile.

Citeţi AICI care sunt cerinţele pentru fiecare post.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 2.8]
pasaport verde unic italia

Italia solicită un sistem unificat de pașaport verde în UE

Green Pass obligatoriu de astazi in frizerii,cosmetica și coaforuri

Italia, de astăzi Green Pass obligatoriu pentru a merge la frizer, coafor și cosmetician