in

Un milion de bancnote false confiscate, 13 persoane arestate: napolitanii tipăreau bani falși la Oradea

Poliţiştii din Napoli şi Roma au arestat în ultimele zile 13 persoane şi au confiscat aproape un milion de bancnote false (de 10, 20 și 50 de euro), în valoare totală de 28 de milioane de euro, scrie Il Mattino, potrivit ProTv. Agenţii specializaţi în fraude financiare au descoperit 3 tiparniţe clandestine de bani, dintre care una în ţara noastră, la Oradea, iar celelalte două la Torre Annunziata, în Napoli. Acestea produceau falsuri de foarte bună calitate, foarte greu de distins de bancnotele euro originale fără aparatură specială.

Reţeaua era condusă de Giuseppe Angellotti, de 64 de ani, şi de Giovanni Capasso Giovanni, de 59 de ani, doi infractori napoletani cu experienţă în domeniul falsificării banilor. Ei beneficiau de experienţa unor tipografi profesionişti. Îşi instalau tiparniţele în spaţii comerciale aparţinând unor persoane fără cazier şi le mutau odată la două săptămâni. În acest interval puteau produce însă chiar şi 15 milioane de euro falşi.

Falsificatorii cooperau cu oameni de afaceri italieni, originari tot din regiunea Napoli, care aveau tipografii în România. Cu complicitatea acestora, şi-au mutat o parte din activităţi la Oradea, unde au venit chiar liderii reţelei, Capasso şi Angelotti, stând aici timp de 6 luni pentru a supraveghea operaţiunile. Autorităţile române au intervenit în 2014, după ce au primit informaţii de la cele italiene, şi au descoperit la tiparniţa din ţara noastră 13 milioane de euro în bacnote de 50, însă producţia ar fi fost mult mai mare.

Ulterior, poliţistii români au mai descoperit peste 330.000 de euro falşi, ascunşi într-o cocioabă a oamenilor strazii de la groapa de gunoi de lângă Oradea. Femeia care locuia acolo a încercat să ardă o parte din bani şi s-a apărat spunând că banii ar fi fost aduşi de nişte copii care i-ar fi găsit într-un tomberon.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povestea unei călătorii. Trei într-o motocicletă cu ataş: ”Să îi arătăm lumea băiatului nostru de 4 ani”

Firenze, avea 154 de kg de hașiș în tir, român de 47 de ani, arestat în flagrant delict