in

Virusul a ucis o femeie de 45 de ani în România. „A avut contact cu persoane întoarse din Italia”

Ultima raportare de infecţii cu noul coronavirus în România arată 2.460 de cazuri în ţara noastră, 86 de decese şi 252 de persoane vindecate.

Ultimul pacient decedat este o femeie, de 45 de ani, din Târgu Neamț, care s-a prezentat în data de 30 martie la CPU Târgu Neamț unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie stânga. Pacienta a fost transferată la SJ UPU Piatra Neamț unde a decedat în data de 30 martie, ora 14:45.

Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exudat în data de 30 martie, al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19 în data de 31 martie.
Alte noi 215 noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 2.460, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică miercuri la ora 13.00. De la debutul epidemiei, 252 de persoane confirmate cu COVID-19 s-au vindecat.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 196 de cetățeni români au fost confirmați cu COVID-19: 105 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 7 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA, a transmis miercuri Grupul de comunicare strategică.
De la începutul epidemiei și până la acest moment, au decedat 24 de cetățeni români aflați în străinătate – 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 4 în Spania și unul în Germania. Cele 5 noi decese sunt în Spania – 3 – și în Marea Britanie – 2.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mirela Mardar, Roma: ”Poate de acum vom privi cu alți ochi libertatea și sănătatea”

Crina Micnescu, șoferiță de TIR în Italia: ”Trăiesc după principiul că o singură dată se moare. Noi nu avem ce face. Trebuie să circulăm”