in

Haos pe aeroporturile din România: avalanşă de zboruri anulate

„Compania aeriană la care aveam bilet a anulat zborul şi mi-a oferit două variante de zbor. Pe benii mei”, este o postare care circulă zilele acestea pe reţelele de socializare. Nu este singura. Este o perioadă haotică pe aeroporturile din România, cu numeroase zboruri anulate pe ultima sută de metri, cu oameni lăsaţi cu planurile în aer şi nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Înainte de pandemie, circa 180.000 de români erau afectaţi în fiecare an de anularea sau întârzierea zborurilor.

În fiecare zi, în medie, 5-6 zboruri care aterizau sau decolau din România aveau întârzieri de peste 3 ore sau erau anulate, iar ultima săptămână pare să confirme că ne-am întors la vremurile de dinainte de pandemie, cel puţin din acest punct de vedere, dat fiind că în ultimele zile, peste 20 de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri de peste 3 ore, spre nemulţumirea a sute de pasageri.

Două noi zboruri zilnice între Bucureşti şi Milano, începând cu 16 august

Cele mai multe dintre anulările de săptămână trecută de pe aeroporturile din România, de exemplu, au fost ale companiilor low cost, printre zborurile eligibile pentru despagubiri fiind cele de pe rute extrem de populare, mai ales în plin sezon, cum ar fi Bucureşti – Londra şi retur, Bucureşti – Alghero (Sardinia, Italia) şi retur. Alte zboruri anulate au fost Roma – Satu Mare, Bucureşti – Lisabona şi retur, Iaşi – Paris şi Paris Iaşi şi Bacău – Liverpool. Pasagerii au fost sfătuiţi să-şi facă rezervări pentru alte zborul ori lăsaţi să aştepte ore în şir fără prea multe explicaţii. 

Pe fondul pandemiei şi imposibilităţii de a opera zborurile programate, companii aeriene din toată lumea s-au văzut nevoite să facă restructurări, să scadă salarii, să ajusteze nivelul serviciilor oferite, ori chiar să vândă o parte dintre aeronavele deţinute pentru a face rost de capital. Acum, odată cu relaxarea restricţiilor, redeschiderea graniţelor şi dorinţa tot mai mare a oamenilor de a relua călătoriile, companiile aeriene par depăşite situaţie şi adesea nu pot onora zborurile vândute.

“Este o practică tot mai întâlnită în ultima perioadă, ca diverse companii aeriene să anuleze zboruri dacă nu au suficienţi pasageri sau apar alte probleme, cum ar fi lipsa de personal ori de avioane şi să mute pasagerii pe alte zboruri sau să îi trimită acasă revoltaţi, fără a le comunica prea multe informaţii. Recomandăm tuturor să fie extrem de atenţi şi vigilenţi în ceea ce priveşte orarul de zbor, iar dacă au probleme, să se informeze cu privire la drepturile lor” a declarat Ramona Colea, CEO Flight Claim, conform Adevărul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
delta

Tulpina Delta s-ar putea răspândi la fel de ușor ca varicela. Persoanele vaccinate ar putea transmite foarte ușor virusul

romanca batrani

Azilul groazei, începe procesul în cazul româncei care maltrata bătrâni. «Vrei apă? Stai cuminte sau te împuşc»