in

Tulpina Delta s-ar putea răspândi la fel de ușor ca varicela. Persoanele vaccinate ar putea transmite foarte ușor virusul

Varianta de coronavirus Delta care crește în Statele Unite pare să provoace boli mai severe și să se răspândească la fel de ușor ca varicelă, potrivit unui document intern al Centrelor SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor (CDC).

Documentul prezintă date nepublicate care arată că persoanele complet vaccinate ar putea răspândi varianta Delta la aceeași rată ca și persoanele nevaccinate.

Dr. Rochelle P. Walensky, directorul agenției, a recunoscut marți că persoanele vaccinate cu așa-numitele infecții ale variantei Delta poartă la fel de mult acest virus în nas și în gât ca și persoanele nevaccinate, și pot răspândi la fel de ușor boala, chiar dacă ceva mai rar.

Acest document intern prezintă o viziune mai largă și chiar mai sumbră a variantei Delta.

Varianta Delta, fetiță de 11 ani din Palermo moare, a infectat-o sora ei care se întorsese din Spania

Varianta Delta este mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala obișnuită, gripa sezonieră și variola, și este la fel de contagioasă ca varicela, conform documentului, a cărei copie a fost obținută de The New York Times.

Următorul pas pentru CDC este ”să recunoască faptul că războiul s-a schimbat”, se menționează în document. Conținutul său a fost prezentat pentru prima dată de The Washington Post, joi.

Tonul documentului arată îngrijorarea în rândul oamenilor de știință de la CDC cu privire la răspândirea Delta în toată țara, a declarat un oficial federal care a văzut cercetările din document. Este de așteptat ca CDC să publice date suplimentare despre varianta Delta vineri.

“CDC este foarte preocupată de datele despre Delta, este o amenințare foarte gravă care necesită acțiuni acum”, a spus oficialul.

Datele agenției sugerează că persoanele cu sistem imunitar slab ar trebui să poarte măști chiar și în locuri care nu au o transmisie ridicată a virusului. La fel ar trebui și americanii vaccinați care intră în contact cu copiii mici, adulții mai în vârstă sau persoanele vulnerabile.

Infecția cu varianta Delta produce cantități de virus în căile respiratorii care sunt de zece ori mai mari decât cele observate la persoanele infectate cu varianta Alpha, care este, de asemenea, extrem de contagioasă, se menționează în document.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 17 ani, arestată în Italia, șantaja un bărbat cu care avusese relații sexuale: ”Voi spune că m-ai violat”

zboruri anulate

Haos pe aeroporturile din România: avalanşă de zboruri anulate