in

Azilul groazei, începe procesul în cazul româncei care maltrata bătrâni. «Vrei apă? Stai cuminte sau te împuşc»

Bătrâni maltrataţi și umiliți, neacordarea de ajutor, exercitarea abuzivă a profesiei de sănătate: acuzațiile împotriva a patru femei, printre care şi o româncă, arestate anul trecut în cadrul anchetei „Inferno”. Pe 30 septembrie va începe procesul.

Românca Aurelia Dragomir (56 de ani) a înfiinţat azilul „Nino Aurelia” în Monteveglio (Bologna), avându-le ca ajutoare pe surorile de origine italiană Luana, Antonella şi Natascia Marchese.

Bătrânii de care aveau grijă cele patru erau supuşi unui tratament inuman. În interceptările carabinierilor apar bătrâni care cer „ajutor, ajutați-mă”, sau plâng de durere, iar românca răspunde „Ai tăi nu mai vin, vine doar moartea la tine”.

Pe o altă înregistrare se aude cum un pensionar se roagă să i se dea un pahar cu apă. Răspunsul vine imediat, revoltător: „Ce zici, ce apă, apă, apă? Eşti nebun, stai cuminte sau te împuşc”, ar fi spus femeia, potrivit sursei citate.

Badantă condamnată pentru înşelăciune în Italia: „Dacă aș fi știut, nu aș fi acceptat niciodată DONAŢIA”, spune românca

Femeile au fost arestate pe 16 noiembrie 2020, iar acum sunt acuzate de lucruri grave. Doi bătrâni din azil au murit, iar pe trupul unuia dintre ei, internat cu pneumonie, medicii au găsit urme care arată că ar fi fost legat strâns de mâini şi de picioare. Totuşi, deocamdată cel puţin, românca şi colaboratoarele sale nu au fost acuzate de crimă. „Până acum câţiva ani, nu au existat plângeri. Apoi, situaţia s-a schimbat”, notează Il Resto del Carlino, conform Adevărul.

Carabinierii din Bazzano şi Nas aveau apoi să afle că în azil era „iadul pe pământ.” Femeile au fost reţinute şi au fost duse în faţa judecătorului. Acesta a decis ca cercetările să continue şi a dispus măsura preventivă de arest la domiciliu pentru ele.

Toate patru sunt acum acuzate de maltratarea persoanelor vârstnice, abuz şi rele tratamente, dar şi de încălcarea legii privind activarea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, absenţa contractelor regulate de muncă pentru colaboratori şi abuz în administrarea medicamentelor, scrie Leggo.it.

Nu în ultimul rând, ele sunt acuzate de exercitarea abuzivă a profesiei şi că ar fi administrat sedative persoanelor în vârstă fără prescripţie medicală, dar şi de încălcări ale normelor privind activitatea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, ţinând cont de faptul că sediul azilului a fost mutat ilegal într-un hotel. Ea mai este acuzată că nu ar fi întocmit contracte regulate de muncă angajaţilor. 

Potrivit Modena in diretta, procesul va începe pe 30 septembrie, dar până atunci cele patru femei sunt cercetate în libertate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
zboruri anulate

Haos pe aeroporturile din România: avalanşă de zboruri anulate

Trieste, a violat o persoană cu handicap într-o tâmplărie: român de 44 de ani arestat