in

Mai este o săptămână până la terminarea regularizării, descărcați aplicația Migreat pentru ajutor GRATUIT în procedurile legale

Roma, 10 august 2020 – A mai rămas doar o săptămână până la sfârșitul procedurii de regularizare în sectoarele agriculturii, muncii domestice și asistență personală, prevăzută de articolul 103 alineatul (1) din decretul lege nr.34 din 19 mai 2020 a început 1 iunie. Important de subliniat, procedurile îi privesc și pe românii care muncesc la negru în Italia! Aceștia au șansa de a-și legaliza raportul de muncă. Detalii AICI.

Cererile de regularizare a raporturilor de muncă primite de la portalul Ministerului de Interne, la ora 12 din 31 iulie, sunt 159.991, din care 11.397 sunt în curs de prelucrare.

Raportul cu datele statistice actualizate până la 31 iulie observă cererile predominante de muncă domestică și asistență personală, reprezentând 87% din numărul total de cereri finalizate (128.719) și 75% din cele în curs (8.598).

Pe de altă parte, activitatea subordonată se referă la 13% din cererile deja finalizate (19.875) și la 25% din cele aflate în curs de prelucrare (2.799). Numărul mediu de cereri prezentate în ultimele 15 zile este de aproximativ 2.400 pe zi, cu vârfuri de săptămână de până la 3.400.

Pentru cei care doresc să beneficieze de consultanță și informații juridice gratuite cu privire la procedura de regularizare, vă reamintim că aplicația Migreat – Stranieri in Italia este disponibilă online pentru utilizatorii cu dispozitive mobile Android. În cadrul aplicației veți găsi ghiduri legale, forumuri cu experți, știri, consiliere juridică gratuită, chat-uri cu alți membri ai comunității și multe altele.

La baza acestei mici, dar importante revoluții, este posibilitatea consilierii și informațiilor juridice gratuite, datorită unei echipe de experți conduși de Federica Merlo, avocat și expert în probleme de imigrație. Până în prezent, sute de utilizatori care au descărcat aplicația au găsit răspuns la problemele lor, datorită și unui chestionar interactiv privind regularizarea.

Utilizarea aplicației este foarte simplă: o descărcați și o instalați pe dispozitivul dvs. mobil și apoi alegeți limba de interes. În acel moment, puteți parcurge diferitele secțiuni tematice, cum ar fi forumul GHIDUL LEGAL aflat sub categoria COMUNITATE: de exemplu, puteți citi răspunsurile la întrebări legale la regularizare sau puteți pune singuri întrebări.

În sfârșit, am dori să vă reamintim că solicitările de regularizare pot fi transmise numai electronic la următoarea adresă https://nullaostalavoro.dlci.interno.it/.

Aveți îndoieli cu privire la regularizare? Găsiți un răspuns gratuit pe forumurile legale ale străinilor din Italia. Descărcați aplicația

Detalii în limba italiană: Una settimana al termine della regolarizzazione, scarica l’app Migreat per un aiuto gratuito sulle procedure legali

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ecologiștii cheamă diaspora, locuri pe liste la locale și parlamentare: «Avem nevoie de experiența voastră ACUM»

Piacenza, român de 42 de ani, a murit înecat în râul Po, încercând să-și salveze câinele