in

Viterbo, invitație la o dezbatere de maxim interes: ”Integrare, Participare, Includere”

Alianța Românilor vă invită la o dezbatere de maxim interes atât pentru comunitatea românească dar și pentru societatea civilă din care facem parte. „Integrare, Participare, Includere” – 28/07/2019 începând cu ora 14:00 în Piazza XX Settembre, Viterbo 7/8 Sala „Il Borgo 1957”.

”Subiecte interesante dar de foarte puțini puse în discuție. Suntem obișnuiți cu alte genuri de evenimente dar cred că ar trebui mult mai multe pe aceste teme care ne-ar ajuta poate să înțelegem mai bine cum stă treaba cu integrarea dar și cu așa-zisa includere. Când spunem includere ne referim la o etapă în care ar trebui să pășim cu încredere și aici Alianța Românilor se referă la sistemul administrativ și chiar politic. 

Despre integrare se vorbește des dar se nasc foarte multe întrebări. Când se consideră o integrare totală? Cine hotărăște dacă ești integrat sau nu? Dacă ne considerăm integrați, care ar fi pasul următor? Bineînțeles, lista cu întrebări poate continua și de aceea, prin astfel de evenimente, cu ajutorul invitaților dorim să găsim răspunsuri care ne pot ajuta”

În cadrul evenimentului din 28 iulie de la Viterbo vor fi prezenți și vor interveni, Adrian Nicolae Niță, Secretar general al Consiliului Național Alianța Românilor, Mihaela Taranciuc – Președinte Alianța Românilor filiala Roma, Stephen Ogongo, Coordinator Cara Italia, Harvinder Singh, regizor și autorul multor proiecte pe tema integrări și lista continuă.

Au fost invitați reprezentanți ai Ambasadei României în Republica Italiană, Primarul orașului Viterbo, Giovanni Arena, Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei Românilor de pretutindeni din cadrul Parlamentului României, reprezentanți „Democrazia Solidale”, Lucia Ciambella, consilier în cadrul Primăriei Viterbo și mulți alții.

Ne-am dori o prezență numeroasă din partea comunității românești din Viterbo dar și din împrejurimi.”

Alianța Românilor din Italia

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Situație hilară la Vittoria: poliţia italiană a plătit chirie unei familii cu legături cu mafia siciliană

Rimini, trăiau în clădiri abandonate, într-o stare deplorabilă, fără apă și curent electric: trei români arestați