in

Alegeri locale în Italia, iată localitățile unde pot candida și românii pentru locuri în consiliile comunale

Alegerile locale din Italia în 2019 vor avea loc la o dată cuprinsă în perioada 15 aprilie – 15 iunie, în localitățile unde alegerile trecute au fost în primul semestru din 2014 sau acolo unde sunt alegeri anticipate din diferite motive.

Vor fi chemați la vot alegători din 3844 de localități, din care 196 situate în regiunile cu statut special.

Aici găsiți o listă cu localitățile din Italia unde vor fi alegeri locale: CLICK AICI

Vor fi alegeri în mai multe capitale de provincie (Ascoli Piceno, Avellino, Bari, Bergamo, Biella, Caltanissetta, Campobasso, Cesena, Cremona, Ferrara, 

Firenze, Foggi, Forlì, Livorno, Modena, Pavia, Perugia, Pesaro, Pescara, Potenza, Prato, Reggio Emilia, Sassari, Urbino, Verbania și Vercelli), din care, 5 sunt și capitale de regiune (Bari, Campobasso, Firenze, Perugia și Potenza).

Alte localități importante, cu peste 100.000 de locuitori, unde vor fi alegeri: Bari, Bergamo, Ferrara, Firenze, Foggia, Forlì, Livorno, Modena, Perugia, Pescara, Prato, Reggio Emilia și Sassari.

Important este de semnalat și faptul că în acest an vor avea loc alegeri în 16 localități unde s-au făcut modificări administrative.

Ca o curiozitate: localitatea cu cel mai mic număr de alegători, unde se vor organiza alegeri, este Moncenisio (TO), care la 31 decembrie 2017 număra doar 29 de locuitori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Italia, chemați în țară pe salarii de minim 4000 de lei: ”Vom face la Milano sau Torino o bursă a locurilor de muncă”

A apărut CIRCULARA care explică în detaliu SECHESTRAREA mașinilor cu numere românești și amenzile: se ține cont numai de șofer