in

Alegeri locale în Italia! ROMÂNII POT PARTICIPA atât în calitate de alegători, cât și de candidați

În toamna anului 2021, între 15 septembrie și 15 octombrie, vor avea loc alegeri locale în aproximativ 1.345 de localități din Italia. Cetățenii români, în calitate de cetățeni comunitari, vor putea participa la acest scrutin electoral, atât în calitate de alegători, cât și de candidați, scrie Ambasada României în Italia.

Pentru a beneficia de calitatea de alegător în procesul de alegere a primarului și consilierilor locali.

În acest caz, cetățenii români rezidenți în Italia trebuie să se înscrie, în mod GRATUIT, pe listele electorale suplimentare, completând un formular pe care îl vor transmite către oficiul electoral din cadrul Primăriei locale. Vă invităm să consultați site-ul Primăriei localității în care aveți rezidența pentru a cunoaște procedura de înscriere și formularul-tip.

Pentru a putea candida la funcția de consilier local

În acest caz, cetățenii români trebuie să fie înscriși pe listele electorale suplimentare și, în plus față de candidații italieni, trebuie să prezinte un document eliberat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) din România. Adeverințele eliberate de AEP atestă că sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate în țara de origine, care se extind și în Italia.

Procedura de solicitare a acestor adeverințe este disponibilă pe portalul AEP: https://www.roaep.ro/…/aep-elibereaza-adeverinte…/…

Indiferent de orientarea și apartenența politică, participarea la procesul electoral din Italia este o dovadă de integrare și simț civic, precum și un prilej de a face vocea comunității românești mai puternică, mai este specificat pe site-ul Ambasadei. 🔗https://www.interno.gov.it/…/cittadini-comunitari-urne

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grindina a făcut dezastru în Italia, mașini distruse și străzi inundate – VIDEO

dan barna2

Dan Barna vrea măsuri mult mai ferme pentru a convinge populaţia să se vaccineze. «Vorbim de perspectiva unui val 4»