in

Grindina a făcut dezastru în Italia, mașini distruse și străzi inundate – VIDEO

Grindina a făcut dezastru în Italia

Furtuni puternice au afectat Italia, mai întâi în Nord, în special în Liguria, Piemont și Lombardia, extinzându-se apoi spre centru, în Toscana, Umbria și Marche.

La Torino, după o săptămână parțial însorită, a izbucnit o furtună care timp de o jumătate de oră a semi-paralizat orașul. Bucăți de gheață, în unele zone la fel de mari ca merele, au lăsat urme pe caroseriile mașinilor și au rupt frunzele din copaci.

Dar cele mai grave daune din Piemont sunt în provincia Verbano-Cusio-Ossola, unde au căzut până la 200 mm de ploaie în 24 de ore.

Grindina a devastat culturile agricole în multe zone din provincia Torino, în zona Biella, dar și în zona Cuneo și zona Ast. În Trentino, zona cea mai afectată este Alto Garda, unde vântul a dezrădăcinat copacii și a ridicat bărcile și plăcile de surf în aer. Unele acoperișuri au fost smulse.

În Trento, pompierii au primit numeroase apeluri de inundații, la fel în Bolzano, unde ploaia a inundat pasajele rutiere, etajele subsolului clădirilor și beciurile

După cum explică 3BMeteo, vremea instabilă a ajuns în regiunile de nord-vest ale Italiei, generând furtuni de intensitate puternică, scrie Antena3.

Un internaut a surprins și o tornadă într-una dintre regiunile afectate de vremea rea. Într-un clip postat pe internet se poate vedea cum o parcare este acoperită în totalitate de grindină.

Vremea rea la Verona, grindină fără precedent și inundații, vânt de 100 km/h, Zaia declară starea de criză – VIDEO

Toate acestea se petrec mai ales din cauza unui contraciclon african.

S-au raportat și rafale puternice de vânt și chiar o tornadă.

Între miercuri 14 și joi 15 iulie, vârtejul ciclonic se va deplasa spre regiunile centrale cu un val ridicat de furtuni și grindină. Vremea este rămâne instabilă în nord, în special în regiunile estice, unde vor fi furtuni de după-amiază.

Grindină cât portocala, furtuni și tornade pe coastele italiene de la Adriatica, 20 de răniți la Pescara

Vremea rea ​​va duce, de asemenea, la o scădere generală a temperaturii: mai întâi în nord, apoi până joi și în centru și, în cele din urmă, și în sud, coloana cu mercur poate scădea cu până la 10 grade față de zilele precedente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

VIDEO – ”Aripa Cîțu” din PNL Italia: ”Scandal de proporţii în filială. PNL riscă să fie dat în judecată de proprii membri şi să plătească daune morale uriaşe”

Alegeri locale în Italia! ROMÂNII POT PARTICIPA atât în calitate de alegători, cât și de candidați