Menu
in

Italia: amenzi de până la 1.000 euro pentru încălcarea regulilor privind Green Pass-ul la locul de muncă

După aprobarea de către guvernul italian a legislației de extindere a Green Pass-ului la anumite locuri de muncă, cei aflați care încalcă regulile vor fi supuși unor amenzi de sute de euro, a confirmat decretul.

Personalul care lucrează în școli, universități și instituții de asistență medicală care este găsit fără „permis verde” va fi sancționat cu o amendă cuprinsă între 400 și 1.000 de euro, potrivit rapoartelor proiectului de decret aprobat joi de Consiliul de Miniștri, scrie de The Local.

Pedeapsa va fi aplicată atât lucrătorilor care nu au Green Pass, cât și managerilor și angajatorilor care se ocupă de efectuarea verificărilor.

Green Pass a devenit obligatoriu pentru personalul de curățenie și de cantină care lucrează în școli și universități, precum și pentru lucrătorii externi din sectorul sănătății.

Trei sferturi dintre italieni sunt de acord cu paşaportul sanitar şi cu extinderea utilizării acestuia

„Până la 31 decembrie 2021, sfârșitul stării de urgență, pentru a proteja sănătatea publică, oricine are acces la toate facilitățile instituțiilor de învățământ și formare trebuie să dețină și să fie obligat să afișeze certificatul verde Covid-19”, se arată în proiectul de decret.

Acesta conține cerința ca angajații din sectoarele educațional și medical să prezinte dovada vaccinării, testării sau recuperării la locul de muncă.

În educație, se aplică oricui intră într-o școală, dar nu și elevilor și celor care sunt scutiți de vaccin.

Odată cu începerea noului an școlar, rapoartele au arătat că o treime din toate cazurile Covid-19 din august au fost depistate la copii și tineri cu vârste între 0-19 ani, cauzate de răspândirea variantei Delta.

Și, deși Green Pass-ul este necesar pentru toți cei care intră în școli în Italia, cu excepția elevilor, aceştia ar putea fi, de asemenea, scutiți de obligația de a purta o mască dacă întreaga sală de clasă este vaccinată.

Green Pass-ul este necesar începând cu 6 august pentru a intra în multe locuri culturale și de agrement din Italia, inclusiv muzee, teatre, săli de sport și locuri în restaurante.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version