in

Tot ce trebuie să ştiţi despre Green Pass. Permisul obligatoriu în Italia din 6 august

De vineri, 6 august, Green Pass-ul (permisul verde) va fi obligatoriu în Italia și va fi necesar să îl aveți întotdeauna la dumneavoastră pentru a intra în spaţiile închise, precum baruri sau restaurante, dar și săli de sport, piscine, muzee și concerte, scrie adnkronis.com.

Cum obțineți Green Pass

Pentru a avea Green-Pass-ul, trebuie îndeplinită una dintre următoarele condiții: să fiţi vaccinaţi anti-Covid; să fiţi negativ la testul molecular rapid sau antigen în ultimele 48 de ore; să fiţi vindecat de Covid-19 în ultimele șase luni.

Cât este valabil Green Pass-ul?

Ceea ce este diferit este durata în care este valabil Green Pass-ul. Aceasta variază în funcție de serviciul de sănătate la care sunteţi conectat:

În caz de vaccinare, pentru prima doză de vaccinuri care necesită două, permisul va fi generat din a 15-a zi după administrare și va avea valabilitate până la următoarea doză;

În cazul unei a doua doze certificarea va fi generată în două zile și va fi valabilă 270 de zile de la data administrării;

Pentru vaccinul cu doză unică, Green Pass-ul va fi generat din a 15-a zi după administrare și va fi valabil 270 de zile.

În caz de testare cu rezultat negativ, Green Pass-ul va fi generat în câteva ore și va fi valabil 48 de ore de la momentul colectării.

În caz de vindecare, acesta va fi generat în ziua următoare și va fi valabil 180 de zile.

De unde descărcaţi Green Pass-ul

Fiecare stat va emite permisele verzi, fie în format digital, fie pe hârtie. Datele de sănătate ale utilizatorilor vor fi stocate în țările respective și nu vor fi transmise în niciun fel către alte țări. Certificatele verzi pot fi vizualizate, descărcate și tipărite prin diferite canale digitale: pe site-ul dedicat; prin intermediul site-ului web al evidenței medicale electronice regionale; în aplicația Immuni; cu aplicația IO.

Italia, a fost vaccinată din greșeală cu 6 doze, nu poate obține Green Pass. „Încă mă simt rău”

Pentru toți cei care au dificultăți sau indisponibilitate în utilizarea acestor instrumente digitale, vor fi implicați medicii generaliști, medicii pediatri și farmaciștii care au acces la sistemul cardurilor de sănătate. Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul web special creat de guvern (www.dgc.gov.it/web/) sau contactați numărul gratuit al aplicației Immuni la 800.91.24.

Unde este nevoie în Green Pass

Certificarea va servi, prin urmare, atât pentru a facilita călătoria către și din toate țările Uniunii Europene, cât și pentru zona Schengen, dar și, în Italia, pentru a desfășura în mod liber anumite activități, inclusiv: accesul la restaurantele interioare; intrarea în cinematograf, teatru sau muzee; desfășurarea de activități fizice în sala de gimnastică; participarea la festivaluri, intrarea pe stadioane, congrese și evenimente majore; consumul la bar în interior, la masă, cu excepția serviciului de la ghișeu; deplasareași ieșirea din teritoriile clasificate ca zone roșii sau portocalii. În Italia, regiunile și provinciile pot prevede alte utilizări ale Green Pass-ului pe teritoriile lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 4.1]
romanca moarta italia

Torino, o româncă de 32 de ani a pierdut lupta cu cancerul. «Nu ne spunea cum se simte, ca să nu ne întristeze», spune îndurerată mama femeii

litoralul romanesc2

Turist, după patru zile pe litoralul românesc: «Cât un sejur de 7 zile la Roma, la patru stele!»