in

Andrea Bocelli, critici dure faţă de măsurile impuse de pandemie în Italia: „M-am simţit umilit şi insultat. Nu am putut să ies din casă, deşi nu am comis nicio infracţiune”

Tenorul Andrea Bocelli s-a arătat extrem de revoltat împotriva regulilor impuse de guvernul de la Roma împotriva Covid-19. Cântărețul italian se plânge că s-a simțit „umilit și jignit” .

„Nu am putut ieși din casă chiar dacă nu am comis nicio crimă”, a spus Bocelli.

Vorbind ca oaspete la o conferinţă în Senat, Andrea Bocelli a spus că a încălcat în mod voluntar interdicţia de a ieşi în timpul adoptării măsurilor de urgenţă. El a adăugat că nu crede că pandemia a fost aşa de rea pe cât a făcut-o guvernul să pară „Cunosc foarte mulţi oameni, dar niciunul dintre ei nu a ajuns la terapie intensivă. Deci, pentru ce toată această gravitate?”.

A recunoscut că a încălcat carantina

Bocelli a continuat spunând că s-a simţit „umilit şi jignit că cetăţean”, când guvernul italian a impus carantina naţională în dată de 9 martie, restricţionând circulaţia persoanelor ca răspuns la criza determinată de coronavirus.

Cântăreţul în vârstă de 61 de ani, care chiar a recunoscut recent că a avut COVID-19 a mai spus că a încălcat carantina pentru că „nu mi s-a părut corect sau sănătos”. El a adăugat: „Am o anumită vârstă şi am nevoie de soare şi de vitamina D”.

Comentariile sale au creat o mare surpriză, întrucât devenise un simbol al unității naționale în perioada cea mai dificilă pentru Italia. În duminica Paștelui, Bocelli a cântat singur în fața Domului din Milano, în fața unei piețe pustii, spectacolul fiind transmis live și devenind unul din viralele pandemiei.

Bocelli, care are doi fii din prima căsătorie şi o fiică cu soţia sa actuală, Veronica Berti, care este şi managerul sau, a criticat de asemenea şi modul în care guvernul italian abordează problema redeschiderii şcolilor. „Am o fetiţă de 8 ani şi este de neconceput că aceşti copii să meargă la şcoală şi să fie separaţi de o bucată de plexiglas şi ascunşi în spatele unei măşti”. „Este de neconceput că şcolile au fost închise atât de rapid, dar cu aceeaşi viteză au fost redeschise cluburile de noapte, unde tinerii merg nu pentru a învăţa, ci pentru a-şi risipi mintea”, scrie Mediafax.

La sfârşitul discursului său, Bocelli i-a încurajat pe compatrioţii săi să respingă regulile de carantină şi de distanţare socială, spunând: „Să refuzăm să urmăm această regulă, să citim cărţi, să ne întoarcem, să ne cunoaştem unii pe ceilalţi, să vorbim, să vorbim unii cu alţii!”.

Reacţii pe reţelele de socializare

Conform celor mai recente norme de prevenţie adoptate în Italia, purtarea măştilor este obligatorie în transportul public şi în magazine, iar distanţarea socială la un metru este impusă în spaţiile publice. Se estimează că în Italia au murit 35.000 de oameni din cauza coronavirusului.

Massimo Galli, şeful Unităţii de Boli Infecţioase de la Spitalul Luigi Sacco din Milano, a declarat agenţiei italiene de presă ANSA că conferinţă a trimis un mesaj „inadecvat, periculos” şi „lipsit de bază ştiinţifică”.

Comentariile cântăreţului au provocat indignare pe reţelele de socializare din Italia, în rândul experţilor din domeniul ştiinţei, al celebrităţilor şi al publicului. Unii utilizatori ai păgânilor de socializare au postat fotografii cu rude care au murit de Covid-19 şi la ale căror înmormântări nu au putut participa, manifestându-şi nemulţumirea la sugestia că pandemia ar fi o „invenţie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, șofer român de TIR rănit grav în accident rutier, s-a răsturnat cu camionul în care transporta peste 70.000 de pui de găină

Senatul Italiei a aprobat prelungirea stării de urgență până la 15 octombrie, partidele de opoziție contestă decizia