in

Roma, aprinde șemineul de Crăciun și arde obligațiuni de 20.000 de euro ascunse de soțul ei

Arde obligațiuni ascunse în șemineu – Aprinde șemineul de Crăciun și arde 20 de mii de euro de obligațiuni poștale ascunse de soțul ei.

De ce a ascuns soțul atât de mulți bani în șemineu? „Am crezut că este un loc sigur, unde hoții nu ar merge niciodată să caute”
>>> Comoara ascunsă în casă, un zidar român o găsește și o restituie

A ars obligațiuni ascunse în șemineu

„Când am văzut flăcările, eram pe cale să leșin”. Ascunsese 20.000 de euro de obligațiuni poștale de economii (buoni fruttiferi postali – Bfp) în șemineu, dar soția lui a făcut focul de Crăciun și le-a ars. S-a întâmplat la Roma, în cartierul Monteverde, în via dei Quattro Venti. Un episod care, din păcate, a făcut sărbătorile de neuitat pentru această familie, scrie Il Messaggero.

Soția arde obligațiuni poștale ascunse în șemineu, ce s-a întâmplat

De ce a ascuns atât de mulți bani în șemineu? „Am crezut că este un loc sigur – spune Mario –, unde hoții nu s-ar fi dus niciodată să caute”. Dar nu putea crede că cineva va da foc. „Soția mea nu știa că i-am ascuns acolo. În fiecare an, înainte de a aprinde focul, le-am mutat». Dar de data asta nu a făcut mișcarea la timp. Și așa a pierdut 20 de mii de euro.

Ce sunt obligațiunile de economii poștale?

Obligațiunile poștale de economii pot fi pe hârtie sau dematerializate. Cum funcționează? Se plătește o sumă de bani, pe care se acumulează periodic dobândă. Deținătorul de Bfp poate primi rambursarea capitalului atunci când preferă, însă dobânda se acumulează în general după o perioadă de timp cuprinsă între 6 și 12 luni din ziua subscrierii obligațiunilor poștale. Mario, însă, nu a ajuns la timp.

Bani ascunși chiar și în panettone

Printre cele mai ciudate locuri în care să-ți ascunzi banii se numără și cozonacul. La Brescia, în 2015, un antreprenor încercase să ascundă 250 de mii de euro în cozonacul de Crăciun pentru a-i ascunde de organele fiscale, dar Guardia di Finanza îl prinsese în flagrant.
>>> Italia, bărbați cu „body”, ascundeau prada în chiloți. Arestați patru români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Daniela Grillone Tecioiu vaccinare falsa Italia

Scandal uriaș în Italia, o doctoriță româncă a recunoscut că a vaccinat „fals” sute de oameni, între care și campioana la tenis Camila Giorgi

fotbalist roman din Italia condamnat pentru viol

Viol asupra unei minore în Acate: român de 64 de ani arestat de carabinieri, după 6 luni de anchetă în urma plângerii tatălui victimei