in

Au început lucrările la noul pod rutier de la Genova. ”Aceasta este prima acţiune simbolică a lucrărilor de reconstrucţie”

Lucrările de construcţie la noul pod rutier de la Genova care va lua locul viaductului prăbuşit în august 2018, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 43 de persoane, au început în mod oficial ieri, anunță presa italiană. Muncitorii au început să toarne beton pentru fundaţia unui pilon care va susţine noul pod din oţel proiectat de celebrul arhitect italian Renzo Piano, originar din Genova.

”Aceasta este prima acţiune simbolică a lucrărilor de reconstrucţie”, a subliniat marţi Giovanni Toti, preşedintele regiunii Liguria, într-o filmare la faţa locului.mEl a precizat că viitorul pod va fi finalizat în primăvara lui 2020.

Autorităţile italiene promiseseră iniţial că podul va fi gata până la sfârşitul lui 2019, dar termenul s-a dovedit mult prea optimist. De altfel, lucrările de demolare a ceea ce a rămas din vechea construcţie se află încă în desfăşurare.

Viaductul rutier Morandi era o construcţie emblematică ce lega oraşul Genova şi portul său de autostrăzi spre alte oraşe italiene şi spre Franţa.

Podul Morandi a cedat în ziua de 14 august, în timpul unei furtuni violente, iar mai mult de 30 de automobile şi camioane s-au prăbuşit în gol. Autorităţile au evacuat ulterior peste 5000 de imobile rezidenţiale situate dedesubtul podului, din cauza riscului de noi prăbuşiri.

Justiţia italiană a deschis o anchetă împotriva a 20 de persoane şi a companiei Autostrade per l’Italia (Aspi), operatorul privat al autostrăzii, pentru omor din culpă şi nerespectarea normelor de securitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Căldura extremă topește Italia, 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia

Maccarese, român de 44 de ani, s-a sinucis aruncându-se în fața trenului, nu se știu încă motivele gestului său