in

Autoritățile italiene vor ca turiștii să plătească dacă vizitează Veneția, iată ce taxe se vor aplica

Plătești dacă vrei să vezi laguna din Italia. Autoritățile capitalei regiunii Veneto intenționează să impună o taxă de acces pentru vizitatori, scrie La Stampa. Măsura ar urma să intre în vigoare din vara viitoare, iar biletul va costa între 3 și 10 euro.

Cei care și-au rezervat cazarea la un hotel nu vor trebui să achite taxa. Proiectul a fost dezbătut înainte de pandemia de COVID-19.

Răspândirea virusului a făcut situația mai dificilă, deoarece sosirile în masă au trebuit să fie restricționate, astfel încât experiența să fie una sigură atât pentru vizitatori, cât și pentru rezidenți.

ATENȚIE! Începând cu data de 23 august, tranzitul prin Slovenia spre România se face doar cu CERTIFICATUL DIGITAL COVID

Potrivit proiectului, turiștii ar urma să fie nevoiți să își rezerve accesul în avans.

Intrarea în Veneția ar putea costa între 3 și 10 euro, a scris La Stampa, în funcție de sezon și de câți turiști sunt așteptați în acea zi. Localnicii, rudele rezidenților și turiștii care au rezervat un hotel din Veneția vor fi printre cei scutiți de taxa de intrare.

Luna trecută, Venezia a interzis intrarea navelor de croazieră în lagună pentru a proteja site-ul de supraaglomerare, ceea ce ar putea fi doar un prim pas în efortul de reglementare a turismului. Măsura a intrat în vigoare în august.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, șofer român mort de beat, a adormit la volanul unui TIR. A intrat în viteză într-o benzinărie… 😱😱😱

Cum se apără un italian de fosta iubită, o româncă cu care are și un copil: ”Bine… animală!! ne vedem la poliţie dacă este aşa!!!”