in

Avertisment al guvernului italian: Mafia s-ar putea infiltra în procesul de distribuție a vaccinurilor

Mafia s-ar putea infiltra în lanțul de aprovizionare cu vaccinuri împotriva COVID-19, conform unui raport al Organismului de Monitorizare înființat de șeful poliției italiene.

Criminalitatea organizată ar putea pune mâna pe medicamentele dezvoltate pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus și resursele viitoare care vor fi garantate prin Fondul de redresare, avertizează Ministerul de Interne de la Roma. În raport se arată că răspândirea unui număr din ce în ce mai mare de vaccinuri ar putea afecta grupurile infracționale din cauza „cererii mari” și „ofertei inițiale fiziologice reduse”, scrie G4Media.

Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, a declanșat alarma în urmă cu câteva săptămâni, după ce a afirmat că vaccinul este „cel mai prețios lucru care va fi distribuit anul viitor, iar mafia și alte organizații criminale sunt deja pregătite”.

Interesele legate de vaccinuri sunt, de asemenea, demonstrate de atacurile cibernetice suferite de sistemul de sănătate și de infrastructurile destinate gestionării situației de urgență. În primele zece luni ale anului 2020, atacurile cibernetice au crescut cu 353%, iar persoanele denunţate, cu 104%. Nu este o coincidență faptul că, în timp ce de la 1 martie la 31 octombrie 2020 infracțiunile în ansamblu au scăzut cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, infracțiunile informatice au crescut cu aproape 35%.

Nici pericolul așa-numitei „bunăstări criminale” nu trebuie subestimat, criminalitatea organizată fiind pregătită să ofere sprijin interesat persoanelor private aflate în dificultate economică. Deja, mafia încearcă să exploateze situația de urgență sanitară pentru a accesa măsurile de sprijinire a economiei și a serviciilor de salubrizare pentru structurile turistice și comerciale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, doi români CONDAMNAȚI PE VIAȚĂ, și-au ucis verișoara în fața copilului de 11 luni

Palermo, și-a abandonat copilul la spital, apoi a hotărât că-l vrea înapoi: ”Mă gândeam la fiica mea și plângeam. Sper că justiția italiană îmi recunoaște inocența”