in

Palermo, și-a abandonat copilul la spital, apoi a hotărât că-l vrea înapoi: ”Mă gândeam la fiica mea și plângeam. Sper că justiția italiană îmi recunoaște inocența”

O româncă acuzată că și-ar fi abandonat fiica la un spital din Palermo, unde copilul era tratat pentru COVID-19, își vrea fata înapoi după ce un procuror a solicitat și a obținut suspendarea răspunderii părintești pentru mamă.

Nu vream să-mi abandonez fetița, o încredințasem cumnatei mele deoarece trebuia să plec  în România, sora mea era pe moarte. Vreau ca Sara să-mi fie încredințată , fetița aceea este fiica mea”, a spus Maria, mama micuței Sara, care ar fi fost abandonată în octombrie 2020 la Spitalul de Copii din Palermo, unde a fost tratată pentru COVID-19, potrivit RoMondoNews24.

Potrivit La Repubblica, citată de b1.ro, Maria, în vârstă de 33 de ani, a fost arestată pe 14 decembrie pentru abandonarea fetiței, iar după două săptămâni a fost eliberată din închisoare. Acum, ea a apărut într-un proces, în fața instanței pentru minori care va decide cu privire la viitorul fiicei sale. Copilul are 5 luni, iar procurorul a solicitat și a obținut suspendarea răspunderii părintești pentru mamă.

Conform investigațiilor, când fiica sa era tratată pentru noul coronavirus în spitalul din Palermo, Maria se afla în provincia Caserta. Totuși, femeia susține că era în România.

„Nu mințeam. Eram cu adevărat în România – se apără ea – și acel apel telefonic de la Caserta a fost făcut prin altcineva. Am vrut să știu cum se simte fiica mea, dar nu am fost în Caserta: toate telefoanele mobile ale familiei sunt înregistrate unei singure rude”, spune ea.

Micuța Sara a rămas în spital până pe 19 octombrie, fiind asistată de o a doua rudă, care, potrivit procurorului, este o necunoscută. Respectiva „mătușă” venise să o externeze pe fată, însă a fost testată pozitiv pentru COVID-19, motiv pentru care a fost internată alături de ea. Femeia nu numai că a dispărut în cele din urmă, ba chiar a declarat că ar fi scăpat de nou-născută dacă i-ar fi fost încredințată.

Pe 24 octombrie, Maria sună și spune că nu poate avea grijă de fetiță, dat fiindcă se află în România alături de ceilalți patru copii. Astfel, Sara rămâne cu medicii, care au avertizat poliția și au îngrijit-o pe fetiță până s-a vindecat. Sara a fost externată la final de noiembrie.

Micuța Sara a rămas în spital până pe 19 octombrie, asistată de o a doua rudă care potrivit procurorului este o necunoscută. Femeia apoi dispare și  declară că ar fi scăpat de micuță dacă i-ar fi încredințat-o. Pe 24 octombrie Maria sună și spune că nu poate avea grijă de fetiță pentru că se află în România împreună cu ceilalți patru copii. Sara rămâne cu medicii care, după ce avertizează poliția, au grijă de ea până se vindecă. La sfârșitul lunii noiembrie, Sara este externată, dar mama ei nu se află alături de ea.

Maria a ajuns în Italia pe 10 decembrie, mai întâi la Catania și apoi la Palermo, pentru a-și căuta un avocat. „Există un document oficial care confirmă faptul că mi-am lăsat fiica cu cumnata mea, soția fratelui meu. Am întocmit un document la un notar și în curând îl voi înmâna avocatului meu. Pentru mine fiica mea era în siguranță”.

„Fiica mea fusese deja încredințată poliției pentru că femeia care era cu ea a fugit. Dar nu era cumnata mea, era o altă rudă”, susține femeia.

Maria a fost arestată pe 14 decembrie, într-o secție de poliție din Catania, unde sosise pentru a raporta pierderea cardului de venit. Procurorul emisese deja un mandat de arestare, iar Maria a ajuns în închisoarea din Messina.

„Mă gândeam la fiica mea și plângeam. Sper că justiția italiană îmi recunoaște inocența”, a mai spus românca.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
mafia vaccin

Avertisment al guvernului italian: Mafia s-ar putea infiltra în procesul de distribuție a vaccinurilor

Șoc în Calabria, un medic responsabil cu vaccinarea angajaților unui spital S-A SINUCIS