in

Italia, un video despre vaccin, făcut de fetița unui medic român a devenit viral, trimis la 10 milioane de locuitori din Lombardia

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a postat pe pagina sa de Facebook o metodă inedită prin care copiii pot înțelege beneficiile vaccinului anti-COVID. Totul a pornit dupa ce fiica ei de 12 ani, Astrid Ventimiglia, a întrebat-o cum funcţionează vaccinul anti-COVID. După ce a primit toate răspunsurile, fata s-a întors cu rezultatul, un video cu desene și explicații pe înțelesul tuturor, realizat chiar de ea, scrie digi24.ro.

Laura Ghibu a făcut câteva mici modificări, l-a postat pe pagina de Facebook și după doar câteva ore a devenit viral. Ulterior, a fost contactată de medicul care a tratat primul caz de COVID în Italia și care i-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare în toată regiunea Lombardia, fiind trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei.

Astrid Ventimiglia a împlinit de curând 12 ani și vrea să se facă astronaut.

Mama ei, Laura Ghibu Ventimiglia, se trage din familia lui Onisifor Ghibu, un nume cu rezonanțe în istoria României. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al lui Onisifor Ghibu.  

Onisifor Ghibu a participat, în toamna-iarna lui 1918, la toate deciziile legate de Unirii Transilvaniei cu România. Ulterior, a cunoscut temnițele regimului comunist. A fost arestat și persecutat pentru activitatea lui naționalistă, antirevizionistă și antisovietică.

Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, în Al Doilea Război Mondial, unde și-a pierdut parțial auzul. A devenit persona non-grata în comunism și a rămas șomer, fiindcă a refuzat să facă favoruri șefilor de partid. A murit la începutul anului trecut, la vârsta de 104 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
venit cetatenie ilegal

Rovigo, 23 de români denunțați pentru că au primit ilegal bani din ”venitul de cetățenie”, conturile blocate

Cerignola, român de 55 de ani mort într-un incendiu la o fermă. Ipoteza sinuciderii, înainte de a muri a scris pe Facebook: „Nu mai pot trăi așa”