in

Rovigo, 23 de români denunțați pentru că au primit ilegal bani din ”venitul de cetățenie”, conturile blocate

Garda de Finanțe din Rovigo a denunțat 23 de cetățeni de naționalitate română pentru că au primit ilegal fondurile de ajutor denumite ”venit de cetățenie”. 

Verificarea, efectuată cu sprijinul INPS, a început după ce în urmă cu câteva zile unele persoane s-au prezentat la oficiul poștal din Santa Maria Maddalena cerând activarea cardului lor și deci colectarea sumelor care le-ar fi revenit ca beneficiari ai venitului de cetățenie. 

Suspectând unele documente prezentate, personalul oficiului poștal a notificat autoritățile de control fiscal din Occhiobello. Solicitanții și-au depus, de fapt, cererile de venit pentru cetățenie online pe portalul INPS, după care, după ce au primit un PIN de la INPS, au putut ajunge la oficiile poștale și să primească carduri electronice preplătite. 

Ofițerii de la Garda de finanțe au descoperit apoi că toți suspecții ceruseră emiterea codului fiscal cu câteva luni înainte în unele orașe din Lombardia, unde locuiau. Controalele ulterioare au permis descoperirea faptului că niciunul dintre ei nu avea dreptul la ”venitul de cetățenie”, deoarece nu locuiseră în Italia de cel puțin 10 ani, din care ultimii 2 au fost continui. 

Prin urmare, procedura de emitere a 23 de carduri electronice a fost blocată, iar soldul a 3 dintre acestea a fost confiscat pentru un total de 2.500 de euro. Poziția tuturor celor 23 de suspecți a fost raportată la INPS pentru a întrerupe transferul și recuperarea sumelor plătite. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Italia interzuce intrarile din șapte state sudafricane

Românii care se întorc din Italia stau în carantină 14 zile, Florin Cîțu a semnat hotărârea

Italia, un video despre vaccin, făcut de fetița unui medic român a devenit viral, trimis la 10 milioane de locuitori din Lombardia