in

Bilanțul infernului din Italia: nouă morți, zeci de răniți, daune materiale imense, traficul blocat, școli închise

Nouă morți în mai puțin de 24 de ore: este bilanțul teribil al vremii nefavorabile de luni în Italia. Alerta meteorologică implică încă multe regiuni, de la nord la sud, iar ieri au fost raportate daune și întreruperi mari. Numeroase persoane rănite sunt în toată Italia iar daunele materiale imense.

Școlile sunt închise în Lazio, Campania, Veneto, Liguria, Toscana și Piemont. Un vânt în Puglia a provocat daune mari în Tarantino. Autostrăzile au fost blocate în nord, transporturile au fost îngreunate în Liguria. Legăturile întrerupte cu insulele din Golful Napoli. Trenurile au fost blocate în Caserta din cauza unui incendiu la linia de cale ferată declanșat de o furtună cu fulgere.

Accidente mortale au fost cauzate, în șase din nouă cazuri, de prăbușirea copacilor: bilanțul este format de o victimă în Bolzano, două în Frosinone, una în Belluno, una în Latina, una din Napoli, câte una în Feltre și în Savona, ultima fiind lovită de un fragment desprins dintr-un acoperiș. O altă persoană a murit la Cattolica.

Apoi, în zona Catania există un dispărut pe mare: se presupune că barca a fost distrusă, fiind împinsă cu forță pe malul format din pietre mari. Corpul ar fi fost văzut în mare, înainte ca vremea să împiedice intervenția.

Un total de 4500 de intervenții efectuate ieri doar de către pompieri. Majoritatea intervențiilor, peste 3 mii, au fost făcute din cauza prăbușirilor copacilor. În special afectate Toscana și Lazio, Veneto și Liguria.

Există aproape 160 de mii de persoane fără electricitate datorită vremii nefavorabile între provinciile Treviso și Belluno. În cea mai mare parte, cauza se datorează căderii copacilor pe linii; există de asemenea alți 28.000 de utilizatori implicați în zona Treviso, 113 mii în zona Belluno.

Blocajele trenurilor metropolitane și repercusiunile asupra trenurile regionale și Intercity din după-amiaza târzie pe linia de cale ferată dintre Genova și est datorită furtunii care investește literalmente o parte din liniile de la Nervi. Trenurile pe distanțe lungi sunt afectate de întârzieri mai mari de o oră.

Un tren a fost blocat datorită vremii nefavorabile într-o zonă montană din zona Belluno, nu departe de stația Quero Vas. Salvatorii montani au intervenit pentru a evacua pasagerii trenului. Salvatorii lucrează, de asemenea, la controlul cursurilor de apă cu risc în zonele Cortina, Longarone și Perarolo di Cadore.

Ploile abundente din ultimele ore au provocat și prăbușirea unui plafon al unei clase din campusul La Masa al Universității Politehnice din districtul Bovisa. Plafonul nu a rezistat infiltrării apei și s-a prăbușit brusc, punând siguranța studenților în pericol grav.

Grădinița ”Giambattista Mottini“ Romano din Lombardia (Bergamo), în Crotti, a fost evacuată din cauza infiltrațiilor de apă de pe acoperiș, cauzate de ploile abundente care lovesc de ieri provincia Bergamo. În total, au fost scoase 400 de persoane, inclusiv copii și personalul școlii.

Din cauza vremii nefavorabile, doi copaci au căzut pe mașini, în două episoade separate, în Milano: bilanțul este de două răniți și alte patru persoane implicate care au refuzat tratamentul medical. Cei doi răniți nu ar fi în stare gravă. Episoadele au avut loc după o noapte de ploaie torențială, au continuat chiar dimineața și în prezența unui vânt puternic. În Via Scialoia, un copac a căzut pe o mașină condusă de un bărbat în vârstă de 76 de ani, care a fost transportat la Niguarda în cod verde. Un tânăr de 25 de ani, ce călătorea cu mașina a fost rănit, atunci când un copac a căzut pe acoperișul mașinii și l-au deformat cauzându-i un traumatism cranian. Tânărul a fost transportat în cod galben la Policlinico.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Florența, eveniment cultural de excepție: prezentarea cărții “Dora d’Istria – o privire feminină asupra secolului al XIX -lea”

Veneția, cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani, înălţimea valurilor ar urma să ajungă până la 160 de centimetri