in

Veneția, cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani, înălţimea valurilor ar urma să ajungă până la 160 de centimetri

Oraşul Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979, în contextul în care autorităţile italiene au instituit cod roşu de furtună în nordul ţării, informează DPA.

Înălţimea valurilor ar urma să ajungă până la 160 de centimetri, un nivel care potrivit autorităţilor locale ar urma să ducă la inundarea a 77% din centrul istoric al Veneţiei.

Acestea ar urma să fie cele mai grave inundaţii cu care se va confrunta Veneţia după cele din data de 22 decembrie 1979, când înălţimea apelor a ajuns la 166 centimetri peste punctul de referinţă zero la capătul sudic de intrare în Marele Canal. Cele mai grave inundaţii cu care s-a confruntat Veneţia în ultimul secol au avut loc în 1966 când înălţimea valurilor a ajuns la 194 de centimetri.


Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte. Autorităţile au instituit cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.

Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma.

Citiți mai multe aici:

Bilanțul infernului din Italia: nouă morți, zeci de răniți, daune materiale imense, traficul blocat, școli închise

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bilanțul infernului din Italia: nouă morți, zeci de răniți, daune materiale imense, traficul blocat, școli închise

Român de 35 de ani, găsit mort sub un pod la Vicenza, zonă afectată de vremea rea din ultimele zile