in

Camionagiu român, i s-a interzis temporar dreptul de a conduce în Italia, fentase plata autostrăzii cu 16.000 de euro

Un şofer român a fost prins pe autostrada A4, în Italia, cu o problemă mai aparte. În timp ce se deplasa cu camionul, o patrulă a poliţiştilor de la Poliția Rutieră Gorizia se afla în urma sa, făcând verificări de rutină.

După câteva momente, poliţiştii l-au tras pe dreapta, pentru că şoferul acumulase penalităţi pentru neplata taxelor de autostradă de 16.000 de euro.

Peste 16 mii de euro în taxe de autostrăzi au fost evitate într-un singur an, de către un şofer român de camion, dar a fost descoperit şi oprit de Poliția Rutieră Gorizia, pe autostrada A4, în Italia, informează observator.tv, care citează presa italiană.

În timpul verificărilor efectuate, s-a constatat că au fost imputate 13 penalități administrative pentru neplata taxei.

Bărbatul este proprietarul unei firme de transport, la care este singurul șofer. El se oprea la cabinele de taxare declarând că nu are numerar sau carduri de credit cu suma suficientă pentru sold, solicitând ca taxa să fie imputată companiei, care însă nu a plătit niciodată suma datorată.

Astfel, taxele, însoţite de penalităţi au ajuns să însumeze într-un an 16.000 de euro. Prins în fapt, românul s-a angajat să plătească, până la urmă, toată suma datorată, însă i s-a interzis temporar dreptul de a conduce în Italia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Povară fiscală: românii muncesc aproape jumătate de an doar pentru a achita taxe

”Acest loc se anunţă un concurent serios pentru Toscana”. Presa internațională, cuvinte elogioase despre Transilvania