in

Carantină totală în Italia, decizia este pe masa guvernului de la Roma

Ipoteza carantinei totale este pe masa autorităţilor, scrie Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Nu doar pentru că medicii italieni cer carantina de câteva zile, dar a crescut îngrijorarea şi în Guvern, având în vedere curba epidemiologică.

Astfel, guvernul se gândeşte la necesitatea unor măsuri şi mai stricte, precum închiderea restaurantelor sâmbătă şi duminică la prânz şi suspendarea unor activităţi comerciale, care acum au derogări în zonele roşii.

Dacă unii miniştri precum Roberto Speranza şi Dario Franceschini fac presiuni pentru o înăsprire suplimentară, premierul Giuseppe Conte spune că nu trebuie subevaluat „mecanismul ştiinţific” în baza căruia a fost împărţită ţara în zone roşii, portocalii şi galbene:

”Trebuie să aşteptăm efectele măsurilor. Am folosit o metodă ştiinţifică şi nu o putem pune la îndoială pe acest val de emoţie”.

Obiectivul Guvernului este să ajungă cel puţin până în data de 15 noiembrie, când se va putea stabili eficacitatea restricţiilor care au împărţit Italia în zone „colorate” în funcţie de contaminări.

Dacă în cinci zile curba epidemiologică nu se reduce, ipoteza cea mai probabilă este aceea de a plasa toate regiunile în „zona roşie”. În acest caz, lista magazinelor care pot rămâne deschise în timpul zilei va fi revizuită.

Guvernul primeşte în fiecare zi rapoarte care prezintă progresul epidemiei pe baza raportului dintre testele efectuate şi cele care ies pozitive, dar ia în considerare şi situaţia spitalelor şi în special a secţiilor de terapie intensivă. Acesta este aspectul care îi îngrijorează cel mai mult pe experţi: chiar dacă numărul contaminărilor se reduce până pe data de 15, spitalele ar fi tot arhipline şi ar fi nevoie de noi spitale Covid în timp record.

Ultimul decret este în vigoare de aproape o săptămână, iar măştile sunt obligatorii de peste o lună.

Între timp, de miercuri, Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata şi Umbria se mută în „zona portocalie” (alături de Puglia şi Sicilia, aflate în această zonă de câteva zile), ceea ce presupune circulaţie interzisă pe timp de noapte, nu se intră şi nu se iese din regiuni decât pentru muncă, sănătate sau urgenţe, etc. În ce priveşte regiunea Campania, decizia va fi luată marţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
dragoş săvulescu

Italia, paradisul VIP-urilor care fug de justiţie. Ministrul Predoiu, dezamăgit de deciziile instanţelor italiene

Coronavirus în Italia, 580 de morți în ultimele 24 de ore, cele mai multe victime într-o zi din al doilea val