in

Este carnea sintetică sănătoasă și sigură? ”Aceleași caracteristici ca celulele canceroase”

Carnea sintetică este sănătoasă?

Carnea sintetică este sănătoasă? Procesul exact de fabricație și ingredientele necesare pentru a produce „carne” la scară largă cultivată în laborator sunt necunoscute. Sectorul este finanțat de industria cărnii din SUA și de Bill Gates.
Citește și: Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator

Carnea sintetică este sănătoasă?

Companiile care se ocupă cu acest nou tip de „carne” cultivată în laborator doresc să o comercializeze „sub formă de pui, vită, porc, fructe de mare, alimente pentru animale de companie și multe altele”. „Aceste companii”, explică experții de la Center For Food Safety – Centrul pentru Siguranța Alimentară din SUA, „sunt susținute de investiții uriașe din partea companiilor din carne (Cargill și Tyson), a firmelor de capital de risc (Blue Yard Capital, Union Square Ventures, S2G Ventures și Emerald Technology Ventures) și a miliardarilor precum Bill Gates și Richard Branson”.

Fanii îi reclamă calitățile, prezentându-l ca o alternativă ecologică, fără cruzime față de animale și fără antibiotice, spre deosebire de producția actuală de carne. Dar nu este așa, scrie affaritaliani.it.

În primul rând, trebuie să înțelegem dacă intervențiile asupra celulelor trec prin procese de inginerie genetică care pot „încuraja celulele canceroase” , scrie Centrul pentru Siguranța Alimentară, „avem nevoie de mai multe informații despre modul în care celulele sunt proiectate și sunt făcute pentru a crește”.

De fapt, „industria este nouă, iar procesul de producție exact și ingredientele necesare pentru a produce „carne” la scară largă cultivată în laborator sunt necunoscute (sau nu sunt dezvăluite de companii).” A mânca ceva al cărui proces de creație industrială este total necunoscut este cu siguranță un joc de noroc, mai ales dacă este o activitate complexă și industrială. Poate că acest tip de carne este bun pentru mediu, dar nu știm ce efect are asupra intestinelor și corpului uman. În mod absurd, chiar și a mânca tot plasticul împrăștiat în mediu ar fi bine pentru natură, dar noi nu o facem.

Pe lângă producerea de „cărnuri” cultivate în laborator, mulți producători extrag celule de la animale vii. Acest proces se face de obicei „prin biopsie, o procedură dureroasă care utilizează ace mari”. Dacă o companie s-ar putea extinde cu această metodă ar trebui să aibă multe animale disponibile și să facă intervenții repetate de această natură la nivel industrial.
Citește și: „Sosesc în Italia biscuiții cu 15% făină de insecte”. Ce brand îi produce și cum să-i recunoașteți

Carne sintetică: risc cancerigen și alimente necunoscute

Carnea sintetică este sănătoasă? Unele companii vorbesc despre „utilizarea bioreactoarelor și crearea de linii celulare nemuritoare”. Adică încearcă cu bioreactoare să lucreze pe celule stem cultivate, ca un tip alternativ de celule care ar putea prolifera exponențial, astfel încât să crească producția și să diferențieze ulterior celulele în diferitele tipuri care vor alcătui carnea animală (mușchi, grăsime și celule sanguine).

Dar aceste celule pot fi modificate genetic pentru a prolifera la infinit.

Consumul în masă al acestui tip de carne va fi cea mai mare formă de inginerie tisulară existentă și ar putea introduce noi tipuri de celule modificate genetic în dietele noastre. În acest sens, posibila recombinare în organismele noastre este necunoscută, având în vedere „liniile celulare modificate genetic cu creștere rapidă, întrucât aceste linii prezintă caracteristicile celulelor canceroase care includ creșterea excesivă a celulelor neatribuită caracteristicilor originale ale unei populații de celule primare în cultură. Dacă „carne” crescută în laborator intră pe piață, există mai multe preocupări legate de sănătatea umană asociate cu această nouă metodă de producție, mai ales că aceste linii celulare modificate genetic ar putea prezenta aceleași caracteristici ca și celulele canceroase.”
Citește și: UE aprobă făina de greieri pentru pâine, paste, pizza, biscuiți, bere… 55% dintre italieni sunt împotrivă

Carne sintetică: alimente industriale ultraprocesate

Este posibil ca unii factori de creștere, prezenți în carnea artificială, să fie absorbiți în fluxul sanguin după digestie.

Carnea sintetică este sănătoasă? Nu este o coincidență că statutele federale din SUA care reglementează utilizarea cărnii comune, explică experții, interzic și simpla vânzare a animalelor cu simptome de boală, cum ar fi celulele canceroase din carne. Indiferent, toate aceste noi moduri de a produce celule, care continuă să crească sau să se diferențieze, ar trebui să necesite o evaluare amănunțită a siguranței pentru a determina dacă conțin celule canceroase (înainte de a putea fi vândute). O chestiune care devine problematică dacă luăm în considerare nenumărații aditivi folosiți pentru refacerea proprietăților organoleptice ale cărnii pe care ne-am obișnuit să o consumăm (vorbim despre adăugarea altor componente sintetice: proteine, aminoacizi, vitamine, săruri anorganice clasificate etc. ).

Prin urmare, este clar că ar fi un produs alimentar industrial ultraprocesat care, ca toate celelalte produse similare, prezintă probleme pentru oameni. Corpul și intestinele rămân cele ale epocii de piatră. Cu cât mâncăm mai multe produse industriale, cu atât avem mai multe probleme.

Este extrem de important de luat în considerare, explică experții Centrului pentru Siguranța Alimentară, că utilizarea antibioticelor sau a altor mijloace farmaceutice de control al agenților patogeni este inevitabil pentru un astfel de produs. Producția de masă, de la biorectorate până la site-uri industriale, cu siguranță nu poate avea loc în contexte sterile precum laboratoarele medicale, unde se desfășoară experimente în prezent.
Citește și:Ajung la supermarket primele paste italiene făcute cu făină de greieri: acestea sunt

Dacă asta nu ar fi suficient, mai este o problemă critică.

„Probabilitatea mare de creștere bacteriană sau fungică, micoplasme și alți agenți patogeni umani” pe care animalele le aruncă în mod normal în urină și fecale, dar care în noul proces s-ar putea acumula în interiorul „carnii” însăși. În același timp, eliminarea „toxinelor din bioreactoare, schele și medii de cultură precum factori de creștere/hormoni etc.” nu este clară.
Citește și: VIDEO Pizza Margherita cu făină de greieri: provocarea lui Gino Sorbillo, faimosul pizzar din Napoli. „Este un gunoi”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Brianza îngrijitoare cercetată escrocat bătrân

Brianza, îngrijitoare cercetată, l-ar fi escrocat pe bătrân de sute de mii de euro, bijuterii și haine de blană

Doliu în lumea fotbalului din Italia: fostul portar a murit la vârsta de 50 de ani. ”I s-a făcut rău brusc”