in

Ajung la supermarket primele paste italiene făcute cu făină de greieri: acestea sunt

Primele paste cu făină de greieri în Italia

Primele paste cu făină de greieri în Italia – În câteva săptămâni vor ajunge pe piață primele spaghete produse la Torino pe bază de făină de greieri, fabricate de Italian Cricket Farm , prima companie care a solicitat autorizație de comercializare a „alimentului nou” sau făină de insecte pentru consum uman. Corriere della Sera o raportează. Pastele vor fi făcute local și vor costa de 4 ori mai mult decât pastele tradiționale , dar vor fi un produs ecologic cu un conținut ridicat de proteine, potrivit pentru dietele sportivilor, scrie gazzettadelsud.it.

Mâncăm deja gândaci fără știrea noastră! Iată în ce produse sunt și în ce supermarketuri în Italia. Investigație șoc!

Primele paste cu făină de greieri în Italia – afacere cu insecte comestibile

Fondurile de investiții sunt pregătite să participe la marea afacere cu insecte, în condițiile în care piața insectelor comestibile din lume valorează aproape un miliard de euro și ar putea depăși 4,1 miliarde de dolari până în 2025, potrivit cercetării Dealroom publicate pe Bloomberg.

UE aprobă făina de greieri pentru pâine, paste, pizza, biscuiți, bere… 55% dintre italieni sunt împotrivă

Mâncăm insecte fără să știm

Mâncarea viitorului

Primele paste cu făină de greieri în Italia – Pentru mulți observatori, insectele comestibile sunt hrana viitorului, deoarece necesită puțină apă pentru a crește și au un impact minim asupra mediului în comparație cu creșterea animalelor, cum ar fi vitele. 

Pastele făcute cu făină de greieri ar putea fi una dintre primele oportunități pentru pasionații de alimente durabile de a încerca acest tip de mâncare.

În Italia se vor mânca insecte: Viermi cu paprika și fluturi prăjiți, Coldiretti protestează

Primele paste cu făină de greieri în Italia – Confagricoltura: sunt necesare etichete clare

În Europa, produsele pe bază de insecte pentru consum uman nu au fost încă permise până pe 24 ianuarie 2023. 

80% din populația lumii include deja în mod regulat insecte în dieta lor și, așa cum este certificat de EFSA, acestea sunt inofensive. Există peste 2.000 de specii comestibile cu o cifră de afaceri în creștere exponențială, în timp ce în Europa există trei specii comestibile: lăcuste, viermi de făină și greieri. 

Acest lucru este subliniat de Confagricoltura, care ajunge în miezul dezbaterii pe o problemă de mare actualitate, clarificând problema făinii de greieri. Global Market Insights estimează creșteri de peste 43,5% a pieței pentru a ajunge la o valoare de 710 milioane de dolari în 2024.

Platforma Internațională a Insectelor pentru Alimente și Furaje calculează că peste 6.000 de tone de proteine ​​de insecte sunt deja produse în Europa și, până în 2030 , creșterea sectorului ar putea ajunge la 2-5 milioane de tone pe an, în funcție de cadrul legislativ.

Viermii de făină, hrană aprobată în UE. Alte 11 insecte vor fi autorizate pentru consumul uman

Mâncarea italiană este universal recunoscută

Primele paste cu făină de greieri în Italia – Mâncarea italiană este universal recunoscută și întrebarea trebuie abordată în general cu bun simț. Bucătăria italiană – evidențiază Organizația antreprenorilor agricoli – este, de asemenea, un model durabil cu efecte pozitive din punct de vedere ecologic și economic. Dieta mediteraneană, pe lângă faptul că este sănătoasă, contracarează și riscul apariției unor boli cronice precum diabetul, hipertensiunea arterială și obezitatea. „Inovațiile – conchide Confederația – sunt aliații noștri strategici. Deși suntem convinși că cultura noastră alimentară bogată va pierde cu greu spațiu pe piață în favoarea alimentelor pe bază de insecte, este totuși necesară dezvoltarea unei producții UE de proteine ​​pentru hrana animalelor”.

Italia, pe rafturile magazinelor au ajuns chipsurile cu făină de insecte. ”Sunt gustoase, fiecare tip are propria sa aromă”

Primele paste cu făină de greieri în Italia

Probleme de sănătate

În ciuda propagandei referitoare la consumul de gândaci, mulți experți au exprimat dubii cu privire la efectele acestora. Anumite substanțe din insecte sunt extrem de dăunătoare sănătății.

Biologul Andreea-Cătălina Drăghici, reputat cercetător la Muzeul Antipa, atrage atenția că Alphitobius diaperinus, gândacul de făină, a fost asociat cu probleme de sănătate la oameni. Gândacii produc benzochinone, folosite ca mecanism de apărare, iar chinonele pot fi periculoase pentru sănătatea umană atunci există expunere îndelungată la acestea.

”Poate fi important pentru persoanele cu alergii cunoscute la insecte să evite pe cât posibil expunerea la viermii mici de faină. Studiile arată că afecțiunile cauzate de Alphitobius diaperinus includ simptome de astm, dureri de cap, dermatită, angioedem alergic, rinită și eritem. Expunerea la vapori de chinonă poate duce, de asemenea, la conjunctivită și ulcerații corneene, iar chinonele produse de tenebrionide sunt suspectate a fi cancerigene”, a declarat biologul Andreeea-Cătălina Drăghici pentru Național.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]
ucide soacra italia sicilia

Șoc într-o localitate din Sicilia, o femeie și-a ucis soacra cu un foarfece, apoi s-a așezat călare pe ea: ”Ea m-a atacat!”

Caz incredibil Monza bărbat două soții

Caz incredibil la Monza: bărbat depistat cu două soții, cu care avea șase copii: una dintre ele și trei copilași ținuți într-un garaj