in

Catania, incendiu izbucnit de la bradul de Crăciun, româncă în stare gravă la spital, arsuri pe 90% din corp

O tânără româncă, în vârstă de 21 de ani, se zbate între viaţă şi moarte într-un spital din Catania (Italia), după ce a intrat în flăcări pentru a-şi salva mama.

Drama tinerei românce a început duminică, 8 decembrie 2019, în comuna Motta Sant’Anastasia din Catania. În jurul orei 13.00, casa în care tânăra româncă locuia cu familia ei a luat foc. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit la bradul de Crăciun, din cauza unui scurtcircuit la beculeţe.

Vecinii au fost cei care au dat alarma, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale pompierilor. Tânăra româncă în vârstă de 21 de ani a ieşit în siguranţă din casă, însă a început să îşi caute mama. În momentul în care a descoperit că mama ei nu ar fi ieşit din casă, tânăra a intrat în flăcări în încercarea de a o salva. Totuşi, mama tinerei era în siguranţă şi reuşise să iasă din casă.

Pompierii au intrat în casa cuprinsă de flăcări şi au salvat-o pe tânăra româncă, însă aceasta avea arsuri grave pe 90% din suprafaţa corpului, fiind transportată în stare critică cu un elicopter la spitalul Canizzaro.

Potrivit presei italiene, citată de observator.tv, pompierii au reuşit să stingă incendiul abia la ora 02.00, în noaptea de duminică spre luni. Alte două persoane, un tată şi fiul său, cel mai probabil rude cu tânăra româncă şi mama sa, au suferit arsuri la mâini şi au ajuns la spital, însă ulterior au fost externaţi.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

”Dumnezeu să vă ajute, ați venit să mă salvați!”, bătrân de 82 de ani, bătut și batjocorit de o româncă ce ar fi trebuit să-l îngrijească

Nadia Comăneci a rememorat fuga din ’89: «Am sărit șapte garduri de sârmă ghimpată! Ne-au avertizat că ne împușcă»