in

Celulă neonazistă în La Spezia, pregăteau descinderi împotriva imigranților

O celulă neonazistă a fost descoperită în La Spezia. Pe 29 aprilie, carabinierii din La Spezia au efectuat percheziții și pentru trei suspecți a fost dispusă interdicția de a pleca din localitatea de domiciliu și de a părăsi locuința pe timpul orelor nocturne. Destinatarii sunt persoane de naționalitate italiană, considerate vinovate de infracțiunile de ”asociere în scopul incitării la discriminare și violență din motive rasiale, etnice și naționale” și cu titlu diferit și de infracțiunile de distrugere și distrugere urmată de incendiu.

Ancheta, denumită ”Aurora”, a fost demarată în mai anul trecut în urma unor denunțuri prezentate la carabinieri pentru desenarea de zvastici și simboluri naziste în exteriorul sediului local al Partidului Democrat.

O primă percheziție efectuată după câteva zile la cunoscuți militanți locali de extremă dreapta a dus la găsirea de arme albe, materiale de documentare și informatice de clară inspirație nazistă.

Anchetele au permis să se identifice existența și activitatea unui grup ilegal, denumit ”Autonomi NS La Spezia”, compus din militanții facțiunii dure a extremei dreapta legați de zona skinhead. Pentru a-și face propagandă afișau pe străzile orașului simboluri naziste și mâzgăleau plăci și inscripții comemorative dedicate Rezistenței și luptei antifasciste.

Grupul, potrivit carabinierilor, organiza misiuni ilegale de ”pedepsire” împotriva unor cetățeni extracomunitari, iar în unele ocazii a incendiat containerele de haine folosite ale Caritas din La Spezia. Grupul avea și o bază logistică: o rulotă parcată într-o zonă împădurită din Follo, provincia La Spezia, unde carabinierii au găsit instrucțiuni pentru fabricarea de dispozitive explozive rudimentare, realizabile cu componente de uz comun găsite la vânzare.

Descoperirea celulei neonaziste destructurată de carabinieri prin arestarea componenților ”provoacă stupoare și consternare la chiar numai câteva zile de la celebrarea Eliberării când am onorat martirii Rezistenței împotriva fascismului”, a scris într-o notă secretarul general al PD, Vito Vattuone. ”Astăzi ca și atunci metodele acestor grupuri sunt tot aceleași: negarea istoriei și agresarea minorităților, bazându-se pe temerile populației și radicalizând problemele din prezent.

Nu trebuie să lăsăm garda jos în fața dreptei populiste de nouă și veche factură care încearcă să reapară în Europa și pe teritoriul nostru. Și din acest motiv vom continua să apărăm și să promovăm valorile libertății și egalității care stau la baza democrației noastre și partidului nostru”.

Un asemenea lucru ”ar fi grav oriunde s-ar întâmpla – a scris într-o notă Raffaella Paita, șefa grupului PD în Consiliul regional, comentând agregarea de neonaziști. Însă faptul că acest grup agregat pe baza intoleranței și violenței s-a organizat și a acționat într-un oraș distins cu medalia de argint pentru Rezistență care face parte dintr-o provincie medaliată cu aur pentru Rezistență, face totul și mai alarmant”.

Paita invită la reflexie ”asupra faptului că atunci când o anumită politică continuă să tensioneze climatul atacând minorități, imigranți, străini extracomunitari, este mult mai ușor să se uite trecutul creând condiții perfecte pentru amplificarea fricii și intoleranței. Este necesar să se coboare tonurile discuției și să se izoleze facțiunile periculoase”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avocată română, candidată la Lucca pe listele Forza Italia. «Am fost mereu atrasă de politică»

Piacenza, un român a câștigat un Fiat 500 la un concurs organizat de o rețea de supermarketuri: ”Am crezut că e o glumă”