in

Sondaj electoral în Italia: coaliția de centru-dreapta aproape de 50%

Știri Italia – Centrul-dreapta conduce în sondaje în Italia – Coaliția de centru-dreapta aproape de 50%, iar forțele de centru-stânga nu ajung la 30%. Acestea sunt cele mai relevante elemente care au reieșit din ultimul sondaj politic electoral realizat de YouTrend și Agenția Quorum.

Centrul-dreapta conduce în sondaje în Italia

Centrul-dreapta la un pas de majoritatea absolută. Potrivit sondajului, coaliția dintre Fratelli d’Italia, Lega și Forza Italia ar ajunge la 49,1%, în timp ce centrul-stânga format din Partidul Democrat, + Europa, Sinistra Italiana/Europa Verde s-ar opri la 27,4%. Al Treilea Pol, la care lucrează Matteo Renzi și Carlo Calenda, ar ajunge la doar 4,8%.

Mișcarea Cinci Stele, care se prezintă singură, ar putea ajunge la 11% conform sondajului, scrie fanpage.it.

Fratelli d’Italia, primul partid

Deci, să vedem intențiile de vot înainte de 25 septembrie. Cea mai votată forță politică, după cum reiese și din sondajele celorlalte institute, ar fi  Fratelli d’Italia ai Giorgiei Meloni cu 24,2%. Ceilalți aliați principali din centru-dreapta, Lega și Forza Italia, ar putea conta pe 14%, respectiv 8,9% din consensul electoratului italian. Prin adăugarea voturilor și la partidele mai mici, coaliția s-ar apropia foarte mult de pragul majorității absolute.

Al doilea cel mai votat partid, însă, ar fi  Partidul Democrat. Dem, conform sondajului, ar obține 22,3%.

Coaliția de centru-stânga ar putea conta și pe 3,9% din Sinistra italiana/Europa Verde , pe 1,6% din + Europa  și pe 1,5% din Impegno Civico (Angajamentul civic) al lui Luigi Di Maio .

Dincolo de coalițiile cu doi poli, trebuie să luăm în considerare apoi 10,6% din Mișcarea Cinci Stele. Potrivit sondajului, și Italexit ar putea  depăși pragul, ajungând la 3,2%. Italia Viva , pe de altă parte, este dată la 2,2%, chiar înaintea  Azione, care a scăzut la 2%.

În cele din urmă, sondajul indică, de asemenea, o mare parte de indeciși și abțineri: acestea ar fi de 38,7%. Prin urmare, este clar că, fără intențiile de vot și sondaje, încă s-ar putea schimba multe de acum până pe 25 septembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
accident padova

Italia, două femei au plonjat cu mașina într-un râu și au murit înecate. Primarul: ”Când am aflat identitatea lor, mi s-a strâns inima”

Cremona, români prinși cu o dubă plină cu țiglă furată. Ce le-a atras atenția carabinierilor